Književni portret pjesnika Andrije Radulovića u Kotoru

Na predstavljanju, koje će se održati u Atrijumu Kulturnog centra, pored autora učestvuju akademik Siniša Jelušić i mr Milorad Durutović.
Književni portret pjesnika Andrije Radulovića u Kotoru

Književni portret pjesnika Andrije Radulovića biće predstavljen u srijedu od 20 časova u Kotoru u organizaciji JU Kulturnog centra “Nikola Đurković” i Gradske biblioteke i čitaonice.

Na predstavljanju, koje će se održati u Atrijumu Kulturnog centra, pored autora učestvuju akademik Siniša Jelušić i mr Milorad Durutović.

Andrija Radulović, književnik, urednik više časopisa za književnost, kulturu i umjetnost, esejista, publicista, književni kritičar, antologičar i prevodilac, rođen je 3. februara 1970. godine u Podgorici, u porodici prosvjetnih radnika.

Autor je 12 knjiga poezije i dvije antologije poezije, kao i velikog broja tekstova iz svijeta kulture i umjetnosti u dnevnim i međunarodnim listovima, novinama i časopisima, navodi se u saopštenju.

Bio je predsjednik Odbora za međunarodnu saradnju Udruženja književnika Crne Gore (2005-2015); potpredsjednik Fondacije za književnost i kulturu “Miodrag i Branka Ćupić”, jedan od osnivača i potpredsjednik književnog društva “Njegoš”, kao i član i predsjednik žirija za nagrade “Marko Miljanov” UKCG, “Makarijevo slovo” i “Književni zapis”.

Bio je predsjednik žirija za dodjelu državne nagrade “Oktoih” za izuzetne rezultate iz oblasti vaspitanja i obrazovanja. Predstavnik je Crne Gore u programskom savjetu Foruma slovenskih kultura, međunarodne organizacije koja promoviše očuvanje kulturnih vrijednosti i tradicije na prostoru slovenskih zemalja.

Pjesme su mu zastupljene u velikom broju domaćih i stranih izbora, pregleda, atlasa i antologija poezije. Poezija mu je prevedena na: ruski, engleski, bugarski, italijanski, rumunski, španski, grčki, mađarski, arapski, danski, slovenački, makedonski, poljski, švedski, ukrajinski, francuski, bjeloruski, njemački, hebrejski, češki, svahili, bengalski i jermenski jezik.

Dobitnik je brojnih književnih nagrada i društvenih priznanja.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

NOVO IZDANJE PAVLA GORANOVIĆA: “Udvojena čitanja” – zbirka eseja o najznačajnijim crnogorskim i svjetskim autorima

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Poslanici Građanskog pokreta URA odbili da potpišu Politički sporazum

Domi: Abazović vezama s Vučićem prokockao šansu, na privatnoj ceremoniji potpisao ‘temeljni’ ugovor sa SPC

Ko je Luka Pilčević, koji je ispalio smtonosne hice u Minju Šakovića

Viši sud u Podgorici: Suđenje članovima “kavačkog klana” odloženo jer Belivuka neće niko da brani