Književno veče sa pjesnikinjom Desankom Jauković u KIC-u

Pored pisanja poezije na italijanskom jeziku bavi se i prevođenjem italijanskih pjesnika na crnogorski jezik, kao i naših pjesnika na italijanski.
Književno veče sa pjesnikinjom Desankom Jauković u KIC-u

Književno veče sa Desankom Jauković, pjesnikinjom i profesoricom italijanskog jezika i književnosti, biće organizovano u okviru informativno – edukativnog programa KIC-a “Budo Tomović” večeras, sa početkom u 19 sati, u Multimedijalnoj sali.

Sa autorkom će razgovarati Valentina Knežević.

Desanka Jauković rođena je 1994. godine u Nikšiću, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Osnovne, specijalističke i magistarske studije iz oblasti italijanske književnosti završila je na Filološkom fakultetu u Nikšiću, na Studijskom programu za italijanski jezik i književnost. Piše poeziju na italijanskom jeziku još od osnovne škole, a pjesme su joj objavljene u raznim italijanskim književnim časopisima i antologijama (Crocevia, Destrutturalista, Nosside, Euterpe, Castello di Duino, Poete del Mediterraneo), kao i u Hrvatskoj (Galeotto) i Srbiji (Enheduana). Dobitnica je prve nagrade na međunarodnom poetskom konkursu Il Parnaso u sekciji za eksperimentalnu destruktralističku poeziju.

Pored pisanja poezije na italijanskom jeziku bavi se i prevođenjem italijanskih pjesnika na crnogorski jezik, kao i naših pjesnika na italijanski. Saradnica je u nastavi na Studijskom programu za italijanski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Nikšiću i doktorantkinja iz oblasti italijanske književnosti na Sveučilištu u Zadru. M.R.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Na Filološkom fakultetu najveća konkurencija pri upisu Studijskog programa za engleski jezik

CGO: Loše stanje na Univerzitetu Crne Gore prepoznaju i sami fakulteti

ONI PREDSTAVLJAJU GRAĐANE: Koja su zanimanja crnogorskih političara

Čirgić: Borba za jezik je borba protiv asimilacije crnogorskog identiteta

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

SERIJA LAŽNIH DOJAVA SA ISTIM POTPISOM: Javnost ne zna kako je Podznjakov boravio u CG i da li u zemlji ima još članova njegove organizacije

Fotografisan automobil CSU, uskoro počinje Bijenale u Veneciji – Spajić: Uprava da se pozabavi ovim slučajem

FZO za Standard: Nema pravnog osnova da platimo troškove liječenja Feđe Alkovića u Hjustonu

Leković prebačen u Klinički, stanje stabilno