“Krvave svadbe” i publikacija “Glas vrline” kao omaž Igoru Vuku Torbici

U Novom Sadu će, pred izvođenje ''Krvavih svadbi'' 25. januara, biti predstavljena i publikacija ''Glas vrline'' u izdanju JU ''Grad teatar'', posvećena petogodišnjoj saradnji budvanske institucije sa Igorom Vukom Torbicom.
“Krvave svadbe” i publikacija “Glas vrline” kao omaž Igoru Vuku Torbici

Foto: Grad teatar

Predstava “Krvave svadbe”, Igora Vuka Torbice, koprodukcija “Grad teatra” i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad iz 2018. godine, biće izvedena tokom revije “Igorovi dani” u Novom Sadu, u utorak, 25. januara, a u Beogradu 26. januara 2022. godine.

U Novom Sadu će, pred izvođenje “Krvavih svadbi” 25. januara, biti predstavljena i publikacija “Glas vrline” u izdanju JU “Grad teatar”, posvećena petogodišnjoj saradnji budvanske institucije sa Igorom Vukom Torbicom.

Srpsko narodno pozorište Novi Sad organizovalo je pozorišnu reviju “Igorovi dani”, koja je posvećena rediteljskom radu Igora Vuka Torbice, jednog od najtalentovanijih reditelja ovih prostora. Inicijativi se priključilo i Narodno pozorište iz Beograda, pa će ciklus Igorovih predstava biti izveden na scenama oba teatra.

Torbica

Od 24. do 28. januara u Srpskom narodnom pozorištu, publika će imati priliku da pogleda: “Carstvo mraka” Narodnog pozorišta iz Beograda, “Krvave svadbe” “Grada teatra” iz Budve i Srpskog narodnog pozorišta, “Don Žuan” Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” iz Zrenjanina, “Bakhe” Narodnog teatra iz Bitolja, kao i predstavu “Tartif”, rađenu u koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta. Beogradska publika će takođe gledati pomenute predstave.

Igor Vuk Torbica bio je jedan od najboljih reditelja mlađe generacije. Pored brojnih dobijenih priznanja za rediteljski rad, četiri njegove predstave proglašene su za najbolje godišnje produkcije u tri države, a dva puta su izabrane iza najbolje u regionu.

Publika festivala “Grad teatar” bila je u prilici da u periodu od 2015. do 2020. godine prati njegova rediteljska ostvarenja, istovremeno se upoznavajući sa novim mogućnostima pozorišnog izraza. Lorkine “Krvave svadbe” Torbica je režirao za XXXII izdanje festivala “Grad teatar”. Predstava je naišla na izuzetan prijem publike i stručne javnosti i obilježila pozorišnu sezonu zemlje i regiona, gdje je i osvojila brojna priznanja. M.R.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

“Igorovi dani” u Novom Sadu i Beogradu u čast prerano preminulog “princa teatra”

Ognjenović: Kozocid je tekst i ideja protiv slijepog slušanja naredbi

Predstava OMMA Jožefa Nađa najbolja na FIAT-u

Završen PIR festival, predstava Debela pobjednik drugog izdanja festivala

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

SNP Bečiću: Interes je vaša jedina nacija i vjera, prodali ste nas 2015. godine

Abazović: Demokrate bezobrazno napadaju bezbjednosni sektor i politički štite ubice Duška Jovanovića

SNP danas o aktuelnoj političkoj situaciji

Demokrate stale iza protesta i skandalozno poručili Abazoviću: Ucijenjena kukavica je mislila da može manipulisati narodom