test

Martin radi na “enciklopediji” o Targarijenima, a “Vjetrova zime” ni na vidiku

Standard

21/03/2022

20:45

Pisac je na svom blogu najavio da će knjiga ''Igra prijestola: Uspon zmaja'' biti potpuno posvećena istoriji dinastije Targarijen i da je prirodno povezana sa serijom ''House of the Dragon'', koja je trenutno u postprodukciji na HBO.

Džordž R. R. Martin uskoro će objaviti novu knjigu koja će se baviti porodicom Targarijen. Pisac je na svom blogu najavio da će knjiga “Igra prijestola: Uspon zmaja” biti potpuno posvećena istoriji dinastije Targarijen i da je prirodno povezana sa serijom “House of the Dragon”, koja je trenutno u postprodukciji na HBO. Knjiga će sadržati i više od 180 novih ilustracija porodice i njihove vladavine i istraživaće mitologiju Vesterosa.

Za one koji se pitaju koja je razlika između nove knjige i ranije objavljene “Vatra i krv”, Martin objašnjava: “Zamislite da je ‘Uspon zmaja’ deluks referentna knjiga, u kojoj najčuvenija porodica u Vesterosu i njihovi zmajevi oživljava u saradnji sa nekim zaista nevjerovatnim umjetnicima”.

“Vatra i krv” je opisana kao svjedočenje velikog meštara o osvajanju Vesterosa Egona Targarijena građanskim ratom upamćenim kao “Ples zmajeva”.

“Uspon zmajeva će pratiti isti period, ali je napisan u enciklopedijskom stilu, sličnom ‘Svijetu leda i vatre. Zapravo, autori ‘Svijeta leda i vatre’ Elio M. Garsija Mlađi i Linda Antonson su mi pomogli i sa ovim tomom”, naveo je Martin.

Knjiga bi trebalo da se nađe u knjižarama u oktobru, a “Vjetrovima zime” izgleda da se ne nazire datum. Ovo je izazvalo bijes fanova Martina, koji, podsjetimo, čekaju šesti nastavak iz serijala “Svijet leda i vatre”, još od 2011. godine, kada je objavljen “Ples sa zmajevima”.

Ostavite komentar

Komentari (0)