test

Mlada crnogorska drama u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović”

Standard

14/04/2022

12:15

Sa mladim dramskim stvaraocima razgovaraće Miloš Milačić.

Promocija mlade crnogorske drame na kojoj će se predstaviti Teodora Kipa, Milo Bešović i Milo Vučinić, biće održana večeras u 18 sati u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović”. Sa mladim dramskim stvaraocima razgovaraće Miloš Milačić.

Teodora Kipa rođena je 1996. godine u Podgorici. Završila je akademske studije, odsjek Dramaturgija, na Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje. Pripravničkim radom doprinjela je razvoju scenskog nastupa, pišući koreodrame za djecu i mlade u plesnom klubu “Feniks”. Pored scenarija za filmove i pozorišnih komada, afirmisala se pisanjem poezije i proze, a u poslednje vrijeme aktivno se bavi performansom. Ministarstvo kulture Crne Gore finansijski podržava objavljivanje njene zbirke poezije “Od glagola BITI” koja će uskoro biti dio opusa izdavačke kuće Fokalizator. Ovo je druga godina u nizu otkako je mentorka inkluzivnog filmskog kampa “Uhvati film”. Članica je Kulturne Baze “Kunst”.

Milo Bešović završio je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje. Njegova poezija objavljena je u nekoliko časopisa. Piše drame i scenarije. Honorarno je zapošljen u Redakciji programa za djecu RTCG. Reditelj je i scenarista animiranog filma “Mali čovjek u velikom kaputu”.

Milo Vučinić rođen je u Nikšiću. Završio je osnovne studije dramaturgije na FDU, Cetinje. Trenutno je na prvoj godini master studija pozorišne režije. Njegova drama objavljena je u časopisu “Glasnik”.

Ostavite komentar

Komentari (0)