test

Muzički poklon KIC POP hora satkan od čiste emocije

Standard

19/04/2022

14:00

Veče je otvoreno prekrasnom izvedbom ''Bella ciao'', a podršku horu su dala djeca solisti iz Resurnog centra: Ranko Magovčević, Borjana Radulović i Radovan Džuver.

Omiljeni podgorički i crnogorski KIC POP HOR, svoj 61. koncert, poklonio je sinoć učenicima, roditeljima i nastavnicima Resursnog centra za djecu i mlade “Podgorica”, na Velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović”.

Muzički događaj simboličnog naziva “Pjevajmo i volimo se” pod dirigentskom palicom prof. Zoje Đurović, bio je satkan od čiste emocije i oko 20 kompozicija koje je hor, zajedno sa gostima, otpjevao djeci i mladima sa tjelesnim ili senzorskim smetnjama u razvoju iz ovog centra, ali i njihovom predanom nastavnom osoblju, budući da je sam prijedlog za organizovanje koncerta potekao od Biljane Ćulafić, jedne od nastavnica, a ujedno članice KIC pop hora.

Veče je otvoreno prekrasnom izvedbom “Bella ciao”, a podršku horu su dala djeca solisti iz Resurnog centra: Ranko Magovčević, Borjana Radulović i Radovan Džuver. Specijalno za ovu priliku KIC pop hor je pripremio nekoliko najpoznatijih i svima dragih dječjih pjesama “Nema sveta ni planete” i “Hajde da se družimo”, uz solistkinju hora Ivanu Marković, nekadašnju “Zvjezdicu”. Uz podršku publike hor je obradovao prisutne izvedbama: “Mene voljela”, “Dođi u pet do pet”, “Negativ”, “Devojko mala”, “Gipsy song”, “Nadalina” i drugim.

Ni na ovom koncertu nijesu izostali gosti: Bato Vujošević (Volio je ženu svog života), Mila Nikić (Idem tamo gdje je sve po mom), Tamara Pavićević (Prijatelji stari, gdje ste) i Igor Mitrović (Đon).

U ime organizatora, direktorica KIC-a “Budo Tomović” i menadžerka hora Snežana Burzan Vuksanović, podsjetila je, u obraćanju publici, da ovaj jedinstveni hor od samog početka podržava i promoviše ovakve inicijative, sa željom da pjesma i iskrena emocija koju hor nosi, stignu do ljudi svih generacija, a naročito do svakog djeteta.

Uz riječi zahvalnosti i želju da ovakvih događaja bude još više, v.d. direktorice Resurnog centra Tatjana Lazić-Bašić kazala je da se učenici raduju svakoj prilici da budu dio jednog ovakvog kulturnog programa, budući da su rijetke prilike da mogu da posjete institucije ovog tipa, što je za djecu, njihov razvoj i socijalizaciju izuzetno važno. Zato je toplo zahvalila Burzan-Vuksanović na ovoj jedinstvenoj prilici, uručujući joj zahvalnicu Centra.

Ostavite komentar

Komentari (0)