test

Nakon brojnih reakcija: Bista Ljuba Čupića biće uklonjena

Standard

30/05/2022

20:13

Znameniti crnogorski narodni heroj Ljubo Čupić dobio je u parku kod trga u rodnom Danilovgradu bistu, koja je danas i juče izazvala mnogo polemika. Međutim, kako je Portalu Analitika saopšteno iz organizacionog odbora za postavljanje biste – ona će biti uklonjena.



Brojni građani, naime, bili su prilično razočarani onim što su vidjeli, te je dominantan stav u javnosti bio kako bista ne oslikava lik, a naročito osmijeh i oči Ljuba Čupića.

“Nikakvih zlih namjera nije bilo, u čitav projekat uključeni su dokazani antifašisti. Ipak, teško je uhvatiti neuhvatljivi i jedinstveni osmijeh Ljuba Čupića. Mi ćemo, ipak, bistu ubrzo skinuti, imaćemo sastanak i sa predsjednicom opštine Zoricom Kovačević i vidjećemo koji će biti sljedeći koraci”, kazao je za Portal Analitika član odbora Božidar Budo Brajović.

Istakao je kako negativne reakcije građana tumače kao razuman gest, te da iz tog razloga i djeluju u skladu sa glasom javnosti.

Podsjetimo, odluku da bista krasi Danilovgrad donio je Organizacioni odbor u čijem su sastavu bili Zorica Kovačević, Božidar Budo Brajović, Momčilo ŠaletićDragan Mitov ĐurovićMiodrag Mijo Ćupić, Dragiša Lakićević i Alek Barović, a spomen obilježje je koštalo 4.500 eura. Građani nezadovoljni-navode da vajar Mitar Živković nije na vjerodostojan način prenio Ljubov besmrtni osmjeh i prkos iz očiju.

Izvor: Portal analitika
Izvor (naslovna fotografija):

Portal analitika

Ostavite komentar

Komentari (0)