Ovacije za Damira Imamovića u KIC-u

Poznati sarajevski interpretator sevdaha Damir Imamović predstavio je sinoć podgoričkoj publici u KIC Budo Tomović svoj sedmi studijski album ''Singer of Tales''.
Ovacije za Damira Imamovića u KIC-u

Foto: KIC Budo Tomović

Gostovanje je bila prilika da se publika premijerno upozna sa Imamovićevim posljednjim, hvaljenim i nagrađivanim albumom koji je činio većinu repertoara na koncertu.

Foto: KIC Budo Tomović

Album “Singer of Tales” je inače Imamovića svrstao u sam vrh liste World music žanra, donijevši mu više međunarodnih priznanja od kojih je najznačajnija nagrada za najboljeg umjetnika Evrope (The Best of Europe) koju mu je 2021. dodijelio prestižni britanski magazin Songlines.

Bosansko – hercegovački muzičar i kompozitor nastupio je u pratnji slovenačkog kontrabasiste Žige Goloba i poznatog turskog umjetnika, soliste na tradicionalnom turskom instrumentu kemenče, Derje Turkana.

Foto: KIC Budo Tomović

Brojna podgorička publika bezrezervno je podržala i aplauzom nagradili svako izvođenje jednog od najistaknutijih interpretatora sevdah muzike današnjice koji je do sada nastupao širom Evrope i svijeta, sarađujući sa nekim od najznačajnih internacionalnih muzičara poput Erika Vloeimansa, Bojana Zulfikarpašića, Jadranke Stojaković, Vlatka Stefanovskog, Vlada Kreslina, Vasila Hadžimanova i dr.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

BOGAT MAJ U KIC-U: Šesta “Literitorija”, jubilarne “Stare note – novi zvuci”, pozorišna premijera, koncert grupe “Vatra”…

Koncert KIC Pop hora “Pjevajmo i budimo bolji ljudi” u KIC-u “Zeta”

(FOTO/VIDEO) Prijem kod predsjednika Đukanovića povodom Dana državnosti

20 modela najboljih dizajnerskih torbi svih vremena

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Tuča u Budvi: Policija traga za dvije osobe

Živković: Krivična prijava protiv Adžića, ubjedljiva pobjeda Đukanovića u drugom krugu

Kneževiću određeno zadržavanje do 72 sata, negirao krivicu, nema ga ni u jednoj kripto ili spornoj komunikaciji

Dritan Abazović sa Nikolom Jokićem na utakmici u Vašingtonu