test

Pisana riječ, satkana kroz stihove multikulturalnog stvaralaštva, kvalitetno je oruđe naše kulture

Standard

16/03/2022

17:50

Trojezična zbirka poezije ''Pjesnička svitanja'' čiji autori su pjesnici i pjesnikinje iz Crne Gore biće održana večeras u 19 sati, u Multimedijalnoj sali KIC-a ''Budo Tomović''.

O zbirci će govoriti: direktorica KIC-a Snežana Burzan-Vuksanović, književnik Veljko Veljković, pjesnikinja Edita Dautović i učesnici trojezične zbirke pjesama.

“Poezijom manjina do mutikulturalnog bogatstva” naziv je projekta koji je finansijski podržan od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, a preko kojeg je iznjedrena trojezična zbirka poezije “Pjesnička svitanja”. Izdavač zbirke je Spirit Art Montenegro.

U zbirci je uključeno preko 40 pjesnika i pjesnikinja iz Crne Gore, na crnogorsko-srpskom-hrvatskom-bosanskom, albanskom i turskom jeziku. Pisana riječ, satkana kroz stihove multikulturalnog stvaralaštva u Crnoj Gori je kvalitetno oruđe kulture svakog društva. To pokazuje i ova zbirka, u kojoj učestvuje preko 40 pjesnika i pjesnikinja iz Crne Gore. Autori i autorke pjesama dolaze iz svijeta odraslih i kroz stihove predstavljaju svoje doživljaje ljubavi, tradicije, zavičaja, porodice, prijateljstva, ali i svoja najdublja osjećanja poput nostalgije, tuge, kajanja… M.R.

Ostavite komentar

Komentari (0)