test

Po izlasku iz zatvora Žarko Laušević je utočište pronašao u domu glumice Cvijete Mesić

Standard

11/06/2022

10:28

„Padre, idiote!“, nova knjiga Žarka Lauševića, kao i prethodni naslovi koje je napisao, privukla je ogromnu pažnju javnosti. U četvrtom nastavku svoje ispovijesti, koja ima zajednički naziv „Dnevnik jedne robije“, glumac piše o prvim danima na slobodi, poslije četiri godine i sedam mjeseci provedenih u zatvoru.

Žarko Laušević utočište pronalazi u Beogradu, u kući svoje prijateljice, glumice Cvijete Mesić.

„Knjigu sam doživjela kao vrstu omaža glumcima, kolegama, umjetnicima… i ostalima… ljudima, i svi imaju svoje (važne) uloge na ovoj tvojoj pozornici života. Ali ipak, ono što čitaoca najviše zadivljuje je tvoja hrabrost da bespoštedno ispričaš svoju priču, istinito i bez uljepšavanja. Ta istinitost izbija iz svake stranice i drži čitaoca prikovanog za radnju, jer se usuđuješ da izneseš i najintimnije detalje svog života. Mislim da to ne može svako. Samo posebni ljudi. A takav si ti, Žarko. Zato je knjiga za mene doživljaj bez presedana. Hvala ti“, riječi su Cvijete Mesić, koje se mogu pročitati u pogovoru knjige „Padre, idiote!“.

Priznata umjetnica, koja ovog ljeta puni 74 godine, u karijeri je ostvarila na desetine zapaženih pozorišnih uloga, a publika je poznaje i iz brojnih televizijskih serija, uključujući aktuelnu „Tajne vinove loze“.

Posljednjih godina Cvijeta Mesić se posvetila makrobiotici, predsjednica je Udruženja makrobiotičara Srbije.

“Makrobiotika mi je donijela potpuno novu perspektivu kroz koju sagledavam život, prioritete, prirodu, planetu i u krajnjoj liniji odgovore na pitanja ko smo, odakle smo došli, kuda idemo, zašto smo ovdje. Shvatila sam i naučila da smo sami odgovorni za sve što nam se događa”, izjavila je jednom prilikom, dodajući da ju je makrobiotika naučila da bude zahvalna za svu hranu koju dobija, ali i za sve dobro i loše u životu.

Izvor: Hello

Ostavite komentar

Komentari (0)