test

“Smrt je uvijek u modi” Mihaila Radojičića danas u Zagrebu

Standard

04/05/2022

17:00

Osim Zagreba i Splita, u toku ove godine, a povodom 30 godina nezavisnosti Republike Hrvatske i 16 godina nezavisne Crne Gore, biće priređene u Hrvatskoj najmanje još dvije promocije romana ''Smrt je uvijek u modi'', i to u Dubrovniku i Rijeci.

Roman crnogorskog književnika Mihaila Radojičića “Smrt je uvijek u modi” biće predstavljen danas u Zagrebu. Domaćin je Matica Hrvatske, a organizator Savez Crnogoraca Hrvatske.

“Inače, u Večernjem listu (Zagreb), povodom prvog izdanja, ovo književno djelo predstavio je Dimitrije Popović, crnogorsko-hrvatski akademski slikar iz Zagreba. Knjiga je izazvala posebnu pažnju, jer je to prvi književni pristup istorijskom ratu na Konavle i Dubrovnik 1991″, navodi se u saopštenju za medije.

Dva dana nakon zagrebačke promocije, roman će biti predstavljen i u Splitu. Domaćin je knjižnica “Marko Marulić”, a organizator Zajednica Crnogoraca Split i Vijeće crnogorske nacionalne manjine Split.

“U toku ove godine, a povodom 30 godina nezavisnosti Republike Hrvatske i 16 godina nezavisne Crne Gore, biće priređene u Hrvatskoj najmanje još dvije promocije romana ‘Smrt je uvijek u modi’, u Dubrovniku i Rijeci”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite komentar

Komentari (0)