Štrausova opera “Arijadna na Naksosu” uživo iz Metropolitena

Direktan prenos remek-djela Riharda Štrausa, opere ''Arijadna na Naksosu'', uživo iz Metropolitena zakazan je za večeras sa početkom u 19 časova u podgoričkom bioskopu Cineplexx.
Štrausova opera “Arijadna na Naksosu” uživo iz Metropolitena

Talentovani sopran Lisa Davidsen po prvi put nastupa uživo na sceni Metropoliten opere u visokoj rezoluciji u jednoj od svojih prepoznatljivih uloga grčke heroine u mitološkom remek-djelu Štrausa.

Arijadnu je Tezej napustio na ostrvu Naksos. Ona oplakuje svoju izgubljenu ljubav i žudi za smrću. Cerbineta i njeno četvoro pratilaca iz trupe Komedija Del Arte dolaze i pokušavaju da oraspolože Arijadnu svojim pjevanjem i plesom. No, nemaju većeg uspijeha. Cerbineta u svojoj čuvenoj koloraturnoj ariji sugeriše da je najjednostavniji put da se zaliječi slomljeno srce taj da se pronađe drugi muškarac. Tri nimfe – Najada, Drijada i Eho – objavljuju dolazak stranca na ostrvo. Arijadna misli da je stigao glasnik smrti, ali to je u stvari bog Bah koga je omađijala boginja Kirka. On se odmah zaljubljuje u Arijadnu i obećava joj da će je staviti među zvijezde. Cerbineta ponavlja svoju ljubavnu filozofiju. Opera se završava strasnim duetom Arijadne i boga Baha.

Odlična glumačka ekipa uključuje i mecosopran Izabel Leonard kao kompozitorku opere u operi oko koje se priča odvija, sopran Brenda Rej kao živahnu Zarbinet i tenora Brendona Jovanoviča kao Arijadninog ljubavnika, boga Baha.

Ulaznice su u prodaji na blagajnama bioskopa Cineplexx Delta City. M.R.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Standard i Cineplexx poklanjaju karte najbržim čitaocima

SPOKOJ POD KROVOM KIC-a, BURZAN za Standard: U svakom čovjeku tinja umjetnički potencijal, koji je u doba epidemije buknuo

LJUBAVNI HOROSKOP ZA 11. APRIL: Djelujete zadovoljno u nečijem društvu i umijete da stvorite ljubavnu atmosferu

Sonja Tomović-Šundić gošća tribine “Podgoričke priče”

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Razvod zbog 20 godina mlađe djevojke?

Izgorio stan u Ulici Svetozara Markovića, beba i roditelji u dobrom stanju

Đukanović: Izostanak reakcije Vlade na odluku EU kompromituje nas kao kredibilnog NATO saveznika

Uhapšeni Rečković i Radusinović zbog sumnje da su zapalili automobil Osmanagića