Dva izvođenja komada “Zelena čoja Montenegra” u Podgorici

Ovaj roman je posveta drugovanju pisca, karikaturiste i boema Zuka Džumhura i Mome Kapora, a glavna tema je istorijska, pomalo bizarna storija o prijateljstvu ratnih neprijatelja, crnogorskog kralja, tada knjaza, Nikole Petrovića i turskog visokog oficira, Osman-paše zvanog Sarhoš (pijani).
Dva izvođenja komada “Zelena čoja Montenegra” u Podgorici

Komad “Zelena čoja Montenegra” koju je, po motivima romana Moma Kapora u saradnji sa Zukom Džumhurom, režirao Nikita Milivojević, biće izvedena 13. i 14. maja u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” sa početkom u 20 sati.

U predstavi igraju: Miloš PejovićDejan ĐonovićEmir Ćatović/Božidar ZuberSimo Trebješanin/Pavle IlićJelena SimićMaja StojanovićAndrija KuzmanovićBranimir BrstinaIvan TomićStefan Radonjić, Milorad Damjanović i Ivan Zablaćanski.

“Ovaj roman je posveta drugovanju pisca, karikaturiste i boema Zuka Džumhura i Mome Kapora, a glavna tema je istorijska, pomalo bizarna storija o prijateljstvu ratnih neprijatelja, crnogorskog kralja, tada knjaza, Nikole Petrovića i turskog visokog oficira, Osman-paše zvanog Sarhoš (pijani). Pozorišno viđenje ‘Zelene čoje Montenegra’ pripada istorijskoj melodrami, u kojoj je ono što se moglo dogoditi važnije od onoga što se zaista dogodilo, u kojoj su emocije važnije od faktografije, čovek od politike i rata. Ovo je priča, deficitarna u našim vremenima, o pomirenjima i kako bi to Džumhur rekao, ljudovanjima”, kazao je dramaturg Stevan Koprivica.

Nikita Milivojević uz režiju potpisuje i adaptaciju i scenografiju, kostimograf je Jelena Stokuća, kompozitor Aleksandar Srebrić, a scenski pokret je uradila Amalija Benet.

Predstava je rađena u koprodukciji sa JU “Grad Teatar” iz Budve i Beogradskim dramskim pozorištem. M.R.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Aragorn

Odlicna predstava. 🙂

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Dva igranja komada “Zelena čoja Montenegra” u Gradskom pozorištu

ZETSKI DOM: Mart u znaku premijernog izvođenja komada “Predsjednice”

Air Montenegro će proždirati ogroman novac Crne Gore

Deficitarna priča o pomirenjima i ljudovanjima u BDP-u

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

SDT istražuje da li je bivši direktor CKB Pavle Kovač zloupotrijebio službeni položaj

Popis na časnu riječ Koče Đurišića

Pronađena Mirjana Radović koja je nestala u Podgorici

Kusovac: Šćekić da prijavi tužilaštvu ako je nestao novac za borbu protiv koronavirusa, a ne da tvituje politikantske floskule