Izvor: Pobjeda

Abazović će predložiti Konjevića da bude na čelu Biroa za operativnu koordinaciju

Predsjednik Socijaldemokratske partije preuzeće rukovođenje bitnog Vladinog tijela koje koordinira bezbjednosnim sektorom.
Abazović će predložiti Konjevića da bude na čelu Biroa za operativnu koordinaciju

Foto: Mara Babović/Pobjeda

Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Raško Konjević, koji je kandidat za ministra odbrane i potpredsjednika Vlade za politički sistem, biće novi šef Biroa za operativnu koordinaciju, saznaje Pobjeda iz krugova bliskih mandataru buduće vlade.

Na čelu tog tijela u vladi Zdravka Krivokapića bio je potpredsjednik Vlade i koordinator bezbjednosnog sektora Dritan Abazović a koji će, prema pouzdanim saznanjima Pobjede, kao budući predsjednik Vijeća za nacionalnu bezbjednost predložiti Konjevića na tu funkciju.

Imenovanje Konjevića na tu bitnu funkciju u bezbjednosnom sektoru očekuje se već na jednoj od prvih sjednica Vlade.

Biro za operativnu koordinaciju čine: direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost, direktor Uprave policije, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, direktor Uprave za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma, načelnik Odjeljenja za vojno obavještajne i bezbjednosne poslove Ministarstva odbrane, generalni direktor

Direktorata za bezbjednosno zaštitne poslove i nadzor Ministarstva unutrašnjih poslova i sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost. Članove Biroa za operativnu koordinaciju imenuje Vlada.

Rad Biroa za operativnu koordinaciju po Zakonu o osnovama bezbjednosnog sektora koordinira član Vijeća za nacionalnu bezbjednost koga odredi Savjet za odbranu i bezbjednost, na prijedlog predsjednika Vijeća.

Taj biro biće zadužen za izvršavanje i realizaciju zaključaka Vijeća za nacionalnu bezbjednost, utvrđivanje zadataka obavještajnog sektora, koordiniranje aktivnosti organa iz tog sektora.

Tim imenovanjem Konjević će biti prvi čovjek bezbjednosnog sektora u Crnoj Gori i čekaju ga bojni izazovi – da se revitalizuje kompromitovani i urušeni bezbjednosn sektor, ali i borba za povratak povjerenja međunarodnih partnera u cjelokupni sistem opterećen brojnim propustima i skandalima, uključujući i upliv stranog faktora. Od Biroa za operativnu koordinaciju se očekuje da se konačno i učini javnim kontroverzni izvještaj o postupanju bezbjednosnog sektora na Cetinju 4. i 5. septembra i upotrebe sile prilikom ,,helikopterskog ustoličenja“ mitropolita Crkve Srbije. Od Biroa za operativnu koordinaciju se očekuje da se konačno i učini javnim kontroverzni izvještaj o postupanju bezbjednosnog sektora na Cetinju 4. i 5. septembra i upotrebe sile prilikom ,,helikopterskog ustoličenja“ mitropolita Crkve Srbije Joanikija.

Na čelu Vijeća za nacionalnu bezbjednost biće po funkciji budući predsjednik Vlade Dritan Abazović.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost čine: predsjednik Vlade, koji je predsjednik Vijeća, potpredsjednik Vlade zadužen za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, ministar pravde, ministar unutrašnjih poslova, ministar odbrane, ministar finansija, ministar vanjskih poslova i evropskih integracija, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Akt o imenovanju predsjednika i članova Vijeća za nacionalnu bezbjednost donosi Vlada.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Nastavak kontinuirane diskriminacije u funkcionisanju Vijeća Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG iz Nikšića

Konačnu odluku donosi Beograd

Krivokapić zatražio smjenu Brđanina, Knežević hoće da ode i Sekulović?

UZALUDNI POKUŠAJI PREMIJERA: Krivokapiću ni danas neće doći pet članova Vijeća, nemoguće održati sjednicu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Kad imaš muža MILIJARDERA od 91 godinu, onda tvoj život izgleda OVAKO! (FOTO)

Zbog pašenoga Bata Carevića Budva bez načelnika policije godinu dana: Terzića za šefa predložio ministar Adžić

PO NALOGU SDT: U Baru privedena trojica Škaljaraca, policija upotrebila oružje

Drecun za Standard: Zima će biti oštra, nekome kao žilet, nekome kao nož, a malom broju srećnih dobitnika, kao lopta