test

Abazović: Crna Gora turistički nije samo Budva, u ostalim djelovima sezona na nivou

Standard

22/07/2022

12:29

Premijer Dritan Abazović ocijenio je na današnjoj sjednici Vlade da je turistička sezona

Za period od 11. do 18. jula ušlo je 221.000 putnika, 27 odsto više u odnosu 2021, a 11 odsto više nego 2019. godine. Osim opštine Budva, mislim da je sezona u svim drugim krajevima Crne Gore na nivou.

On je rekao da se u nacionalnim parkovima bilježi “neviđeni rast” posjete.

Što se tiče crnogorskih aerodroma, Abazović je rekao da je od januara do jula kroz njih prošlo preko 140.000 putnika , 100 odsto više nego 2021, a 70 odsto više u odnosu na 2019, što smatra sasvim očekivano jer ne postoje direktni letovi za Rusiju, Ukrajinu i Bjelorusiju.

– Prihodi ostvari su preko 12 miliona eura, a lani su bili ispod pet miliona eura – saopštio je Abazovič.

– Crna Gora turistički nije samo Budva, radujemo se da će i ona u narednim danima biti popunjena, ali moramo da znamo da postoje i druga mjesta u Crnoj Gori i da žele da budu konkurentna i da privuče goste dobrom ponudom – rekao je Abazović.

Ministar ekomonskog razvoja i turizma Goran Đurović je rekao da se moramo potruditi da imamo što tačnije i brže podatke, ali ne postoji sistem trenutno za tačno mjerenje broja turista. On je istakao da je sezona daleko od loše, ističući da hrabri sjed

– U odnosu na rpošlu godinu svaka opština bilježi rast turista, jedino je Budva podbacila ona je na nekih 77 odsto od prošle godine – istakao je Đurović.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Vlada Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)