Abazović: Demokrate 19. avgusta odbile potpisivanje istog Sporazuma

Ovakav isti sporazum nudili smo i 19. uveče, u noći kada je oborena 43. Vlada Crne Gore, i tada Demokrate nijesu htjele da ga potpišu, kazao je premijer Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović.
Abazović: Demokrate 19. avgusta odbile potpisivanje istog Sporazuma

On je dodao da u principijelnoj ravni, u danas potpisanom Sporazumu nema ništa spoorno, ali da je licemjerno govoriti o resetovanju odnosa ako dođe do smjene predsjednice Skupštine Danijele Đurović.

“U principijelnoj ravni ne vidimo ništa problematično, ali ako neko misli da treba da se smijeni i predsjednica Skupštine i da se obezglave institucije države Crne Gore zajedno sa DPS-om, a da onda pozivamo na resetovanje odnosa je stvarno krajnje politički licemjerno i na takve stvari ne treba pristati. Ako neko želi fer odnose, spremni smo da dogovaramo, pregovaramo”, kazao je Abazović u Beogradu.

On je kazao da nove većine nema bez URE.

“Nema većine bez URE osim ako hoće da idu sa DPS-om. Ko hoće sa njima srećno im bilo”, kazao je Abazović i ocijenio da je jasno da je Vlada kojoj je nepovjerenje izglasano 19. avgusta pala u dogovoru sa DPS-om.

Mi smo isto ovo nudili 19. i imali bi lakšu proceduru rekonstrukcije Vlade. Sad ako Demokrate urade to i prema predsjednici Skupštine – šta reći”, naveo je Abazović.

Odgovarajući na pitanje da li bi u slučaju dogovora on bio mandatar, Abazović je kazao da premijer  treba da bude neko ko donosi teške odluke. 

“URA će imati svoje zahtjeve u pregovorima”, kazao je Abazović. 

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

Smijenjen Aleksa Bečić

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Putin u svađi sa kumčetom: Pod istragom njen onlajn medij, ako se nađu dokazi biće označena kao “strani agent”

JASAVIĆ: Kojašević doživio torturu, očekuje da odgovorni budu procesuirani

M portal: Milo Božović u Nikšiću privođen sa Škaljarcem

Službeni list: Zeta od danas zvanično opština