test

Abazović – Frangeš: Izbor sudija Ustavnog suda prioritet

Standard

13/12/2022

14:01

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se sa specijalnim izaslanikom Slovenije za Zapadni Balkan Anželjem Frangešom koji boravi u posjeti Crnoj Gori, saopšteno je iz Vlade.



“Premijer Abazović je upoznao sagovornika sa aktivnostima Vlade sa posebnim akcentom na usvajanje predloga budžeta za 2023. godinu i istakao da su dalji razvoj i unapređenje kvaliteta života građana prioritet rada Vlade. On je izrazio zadovoljstvo ekonomskim rezultatima i kazao da je na vanjskopolitičkom planu 43. Vlada čvrsto na evroatlantskom kursu.

Specijalni izlaslanik Slovenije za Zapadni Balkan Anželj Frangeš je zahvalio premijeru na prijemu i ponovio podršku Slovenije evropskoj integraciji Crne Gore, te istakao da je očuvanje evropskog puta važno za sve crnogorske građane”, mavodi se u saopštenju.

Sagovornici su, kako dodaju, razmijenili mišljenje o aktuelnim društveno-političkim prilikama i saglasili se da je izbor sudija Ustavnog suda prioritet, te da je u cilju očuvanja demokratskih procesa neophodno što prije postići konsenzus svih političkih struktura.

“Sastanku je prisustvovao ambasador Slovenije u Crnoj Gori Gregor Presker”, zaključeno je u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

Vlada Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)