Abazović imenovan u Savjetodavni bord Instituta za vjerske slobode i bezbjednost u Evropi

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović imenovan je za člana Savjetodavnog borda Instituta za vjerske slobode i bezbjednost u Evropi (IFFSE), saopšteno je iz Vlade Crne Gore.
Abazović imenovan u Savjetodavni bord Instituta za vjerske slobode i bezbjednost u Evropi

”Kao neko ko u svom akademskom angažmanu pokušava afirmisati kosmopolitske ideje, smatram ovo jednim od najvećih profesionalnih uspjeha u karijeri. Ukazana mi je čast da se nađem u društvu sa nekim od najvećih imena socijalne misli u današnjoj Evropi. Nadam se da ću svojim zalaganjem doprinjeti da se makar malo približimo ciljevima za koje se IFFSE zalaže”, kazao je Abazović povodom imenovanja.

IFFSE je prestižna institucija koja promoviše pomirenje, suživot i solidaranost među različitim religijima i narodima, sa posebnim osvrtom na bezbjednost.

U Savjetu IFFSE, koji broji deset članova, pored potpredsjednika Abazovića, nalaze se i Andrea Riccardi, osnivač zajednice Saint Edigio, koja posreduje u mirovnim procesima sirom svjeta; Rabbi Pinchas Goldschmidt, predsjednik Evropske konferencije rabina i glavni rabin Moskve; Manuel Valls, bivši premijer Francuske;Cem Ozdemir, ministar u novoj Vladi Njemačke i nekadašnji koopredsjednik Zelenih Njemačke, general Amos Gilead, direktor IPS (Insititue for Policy and Strategy) i dugo godina jedan od značajnijih ljudi bezbjednosnog sektora Izraela i pregovarač u mirovnim procesima; Prof. Dr. Dr. h.c. Heiner Bielefedt, direktor njamačkog Instituta za ljudska prava; Alexander Graf Lambsdorff, zamjenik predsjednika Komiteta za međunarodne odnose njemačkog Bundestaga; Yahya Pallavicini, predsjendik COREIS, italijanske islamske zajednice Arhiepiskop Antje Jackelen, profesorica sistemske tehnologije i nauke i nadbiskup Švedske crkve.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Odložiti procedure oko izbora novih savjeta manjinskih naroda

Angela Merkel u Srbiji: Kakav Balkan ostavlja odlazeća njemačka kancelarka

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Islamska zajednica u Srbiji traži vjerske škole u čast Kadirova starijeg

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Boljević: EPCG klizi ka propasti, a Rovčanin bi populizmom to da prikrije

Popović Samardžić: Smijenjena sam jer sam pružala otpor cenzuri koju Galić uvodi

Crnogorac ZAPALIO RESTORAN u CENTRU BEOGRADA

RAONIĆ za Standard: Izbor predstavnika za Eurosong bio anoniman, birala se kompozicija, ne izvođač