ABAZOVIĆ nakon prekinute sjednice: Krivokapić tražio izmjenu zaključaka suprotnu zakonu, bez sankcija smo na strani Sirije i Venecuele

Vlada ne odgovara zakonskim obavezama kada je riječ o sankcijama Rusiji, rekao je vicepremijer Dritan Abazaović nakon što je prekinuta sjednica Vlade zbog neslaganja ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića i premijera Zdravka Krivokapića oko sprovođenja sankcija.
ABAZOVIĆ nakon prekinute sjednice: Krivokapić tražio izmjenu zaključaka suprotnu zakonu, bez sankcija smo na strani Sirije i Venecuele

”Moramo da znamo da se u kriznim situacijama zauzima strana i da smo u ovom trenutku na strani Sirije, Venecuele jer nijesmo uveli sankcije”, kazao je on.

Dodao je da je premijer predlagao da Ministarstvo vanjskih poslova nastavi da sprovodi politiku usklađenu sa EU, ali da MVP ne može da sprovodi sankcije.

”MVP ne može da se bavi time već se hipotetički sprovođenjem sankcijama bave drugi organi. Ne može MVP da oduzme jahtu. Tom izmjenom zaključaka pokušalo se opravdati da je to ista stvar. Moj zahtjev je bio da se izjasnimo oko zaključka koji je bio jednostavan da se pridružujemo sankcijama, ali premijer je rekao da on vodi sjednicu i da ima pravo da predlaže, došlo je do rasprave sa šefom diplomatije i tu je sve završeno”, naveo je Abazović.

Kazao je da neće formulisati zaključke kako ih je formulisao Krivokapić jer nemaju zakonski osnov.

”Očekujem da zaključci budu kao kakvi su bili na sajtu Vlade”, naveo je Abazović.

Kazao je da je pitanje za Krivokapića gdje su bili ostali ministri, jer, kako je naveo, da nijesu došli on i Radulović ne bi bilo kvoruma.

”Želim samo da se izjasnim jer Komisija koju sam predvodio je bez ikakvih problema donijela odluke jer je svakome u Crnoj Gori jasno sve što se tiče agresije Rusije na Ukrajinu”, dodao je.

Abazović je naveo da je premijer odluka o sankcijama bi bila uvedena odmah nakon sjednice Komisije za politički sistem na elektronskoj sjednici Vlade.

”Ovo je vrlo ružna poruka nadam se da ja naši partneri neće uzeti protiv nas. Na nama je sada da iskomuniciramo da je Vlada u tehničkom mandatu i da je sastavljena od ljudi koji možda nemaju jasnu prozapadnu profilaciju i da nam možda treba još malo vremena kako bismo taj posao završili”, rekao je Abazović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Zdravka Krivokapića

Abazović: Potrebno prvo izabrati Tužilački savjet, pa sve ostalo

Abazović: Ako se smijeni Sekulović oboriću Vladu, biće i novi premijer, državnog udara na Cetinju nije bilo

PRATITE UŽIVO Bošković pustio snimak akcije policije: “Jasno je da nikakvog pucanja na policiju nije bilo…”

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

POBJEGLI IZ KALIFORNIJE U CRNU GORU: Uskoro odluka o izručenju američkih državljana, osumnjičeni za zloupotrebu fondova za pomoć tokom kovida

Kuzman: Izvršni direktor CGES-a Aleksandard Mijušković nezakonito uticao na postupak javne nabavke

Autoput Bar – Budimpešta je prioritet

Rusi zarobili Amerikance, Istoričar s Jejla: Putinov plan toliko strašan da ga je teško shvatiti”