test

Abazović: Demokrate bezobrazno napadaju bezbjednosni sektor i politički štite ubice Duška Jovanovića

Standard

21/01/2022

20:35

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da je u ovom trenutku Vlada Zdravka Krivokapića završila svoju misiju,i da su opcije manjinske i tehničke vlade na stolu, u posljednje vrijeme i tehnička vlada.



“Ili ćemo imati manjinsku, ili teničku vladu, ili da se skrati mandat Skupštini. Prvo treba pričati sa liderima DF-a, o manjinskoj ili tehničkoj vladi, to ćemo da vidimo. Onda kasnije i sa liderima drugih političkih subjekata”, kazao je Abazović. 

On je rekao da nikad nije izdao, pa neće ni sada. 

“Ljudi koji imaju strah da će se DPS vratiti, DPS se neće vratiti. Protiv čega smo se mi borili 30.avgusta? Protiv privatne države. Jesmo li demnotirali DPS? Pobijedili ga jesmo, ali da li smo ga demontirali, to je drugo pitanje”, rekao je Abazović. 

On je kazao da je spreman da izađe na ulicu s građanima, u cilju odbrane izborne volje građana Crne Gore. 

“Ali prvo da definišemo šta je izborna volja građana i šta su zaista htjeli građani Crne Gore”, kazao je Abazović. 

On napominje da ako Demokratska Crna Gora ne pruži podršku manjinskoj Vladi, onda je to važna politička činjenica i direktno utiče na to koje će političke snage pružiti podršku manjinskoj vladi. 

“Momenat koji je najviše meni zasmetao, ali nije to razlog za odluku o Vladi, jeste što 31.jula nijesmo izabrali Tužilački savjet. I tada su se Demokrate sakrile iza priče da je jedan od kandidata blizak DF-u. Pa zato Milivoje Katnić im i upućuje zahvalnost. I kao ishod toga desila se velika kriza 5.septembra na Cetinju”, kazao je Abazović. 

On je rekao da je vrijeme DPS-a prošlo i da Crna Gora to treba da shvati. 

“Ja sam jedinio branio ovu vladu, zato ova vlada sada i pada. Samo smo je branili mi. Zato. Branile su se je i Demokrate ali iz svojih političkih pobuda, da iza leđa drugih subjekata bude napravljen još jedan politički subjekt za koaliciju”, kazao je Abazović. 

On je poručio da će svako ko je dobro radio posao ostati u novoj vladi.

” Nismo spremni da neko misli da naši mandati treba da idu tamo gdje je neko projektovao. Optužuju nas da ovo ima veze sa švercom kokaina. Da vam pojasnim stvari oko kokaina – znate ko je ljut kad padnu tovari kokaina? Samo oni čija je droga pala. Samo oni su nesrećni. Zašto neko sad to unosi u igru”, dodao je Abazović.

Na pitanje ko napada bezbjednosno-obavještajni sektor, Abazović je rekao svako ko ga permanentno napada, “a napada ga Demokratska Crna Gora”.

” Oni svojim radnjama suzbijaju mogućnost da imamo veće rezultate u borbi protiv korupcije. Isto mislim i kad je u pitanju ubistvo Druška Jovanovića”, naveo je Abazović.

Abazović je rekao i da sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem nije razgovarao od avgusta, poričući i da se sastao sa njim u Dubaiju.

On smatra da će Đukanović poći u političku penziju, a da će vrijeme pokazati je li u pravu.

Abazović je rekao da bi idealno bilo ukoliko bi Socijalistička narodna partija (SNP) podržala manjinsku vladu.

” Manjinska vlada je kao ova. To znači da ona ima većinu unutar parlamenta, a da svi ti koji podržavaju tu vladu nisu u njenom sastavu. Ja bih je nazvao evropskom vladom – to znači deblokadu tužilaštva i dobili bi završna mjerila vezano za naš integracioni put”, objasnio je Abazović.

Dodao je i da bi manjinska vlada radila na organizovanju vanrednih parlamentarnih izbora. 

” Rok od godinu dana bi bio racionalan za njihovo održavanje”, rekao je Abazović.

Komentarišući izjavu poslanice SDP-a Draginje Vuksanović-Stanković da će nova vlada donijeti novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti, Abazović je rekao da se to neće desiti.

Izvor (naslovna fotografija):

Screenshot

Ostavite komentar

Komentari (0)