Abazović nudi DF-u i DCG ulazak u Vladu: Spreman da žrtvuje dio svojih ministara da bi ostao premijer

Premijer Dritan Abazaović spreman je da žrtvuje dio svojih ministara i ministre iz SNP-a, kako bi po svaku cijenu ostao na čelu Vlade, saznaje Standard.
Abazović nudi DF-u i DCG ulazak u Vladu: Spreman da žrtvuje dio svojih ministara da bi ostao premijer

Abazović je navodno dao ponudu DF-u i Demokratama da uđu u Vladu, odnosno da dobiju ministarske pozicije i time se vrate “staroj” većini koja je pobjedila 30.avgusta 2020.godine.

Jedini uslov je da on zadrži premijersku fotelju. Abazovićeva rekonstrukcija Vlade, kojom žrtvuje svoje partijske kolege ukazuje da mu jedini cilj da ostane na čelu Vlade. URA u Vladi pokriva četiri ministarska mjesta, kao i jedno mjesto ministra bez portfelja.

Rekustrukcijom bi bile obuhvaćene sve partije i koalicije koje su činjele prošlu većinu od 41. poslanika u Skupštini. Čime bi bio zanemaren izričiti stav zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik za region Gabrijela Eskobara koji je saopštio da DF nije njihov partner i da blokira put u EU.

Iznuđena ponuda rekonstrukcije Vlade uslijedilo je nakon inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi koju je podnijelo 36 poslanika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića i dio stranaka vladajuće većine zbog, kako su naveli, zaustavljanja Crne Gore na putu ka Evropskoj uniji i podizanja tenzija u društvu.

Neposredan povod inicijative za obaranje Vlade je nezadovoljstvo zbog potpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom 3. avgusta, za koji su ocijenili da je štetan po nacionalne interese Crne Gore. Da bi Vlada, koja je do sada funkcionisala kao manjinska bila oborena, neophodni su glasovi najmanje 41 od ukupno 81 poslanika.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Pomoracnkcg

Ja ti lično nudim dritan da ću te ako hoćeš ispratiti u spuž iako mi nijesi ni približno BITAN ~ moji ćete kerovi ispratit do ulaska u istražni a možemo prije svratiti do frizera jer sam čuo da je zatvorski frizer dobar u brijanju a loš u šišanju i brzih da dobiješ popa stamatovića i đavonikija da im se ispovjediš kuda si sve pare od BIA raspodijelio

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

Smijenjen Aleksa Bečić

Da li je Beograd Crnu Goru ostavio na miru?

Pala Vlada Zdravka Krivokapića

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Eraković: DPS ne finansira proteste, ovi građani su došli zbog srca i emocije

UŽIVO – Na skupu IMA NAS prema procjeni organizatora oko 20.000 ljudi: Brojite dok vam se od brojeva ne zavrti u glavi

Oficir Kasalica: Odavno nisam gledao rukomet, a navijaću svim srcem večeras za Dansku

Saobraćajna nezgoda na ulazu u Budvu