Abazović objašnjavao izjavu: Politike stvaraju zlo i ubijaju ljude, a vojske izvršavaju u ime politike

Premijer Dritan Abazović odgovarajući na pitanja novinara u Potočarima pojasnio je izjavu koju je dao da ''genocid nijesu počinile vojske, već politike''.
Abazović objašnjavao izjavu: Politike stvaraju zlo i ubijaju ljude, a vojske izvršavaju u ime politike

Foto: Screenshot

“Politike stvaraju sve, politike stvaraju zlo i politike ubijaju ljude, a vojske izvršavaju sve u ime politike. Samo da znamo ko je stvarni krivac, stvarni naredbodavac. Naravno da postoji individualna odgovornost, ali moja poruka je bila jasna, moramo svi da radimo na tome da nekako sa ovih prostora potpuno marginalizujemo te politike zla, ako ih ne možemo potpuno izolovati. One i dalje postoje, hvala bogu ne manifestuju se kroz ratna dešavanja, ali i dalje negdje tinjaju, neko ih gaji i dalje i građani treba da shvate da to nije put. Ako budu dobre politike neće biti problema, ako budu politike zla onda ćemo imati negativni mir. Mir bez ratnih dejstava ali u dosta otežanim uslovima”, kazao je on.

Kako je dodao, živimo na prostoru gedje laž jako lako savlada, a istina jako teško.

“Neka se svako zapita zašto je to tako, neka se zapitaju svi koji porukama govora mržnje svakodnevno rade nešto dobro za svoju državu i predstavljaju se patriotama. Neka se samo malo zapitaju. Ljudima koji pričaju istinu je lako, ljudima koji samo šire mržnju je teško i njima spasa nema. To će vrijeme pokazati”, kazao je on.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

Smijenjen Aleksa Bečić

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Milović: Jovanović ne zaslužuje mandat na čelu Tužilaštva

(VIDEO) Radnici Plantaža bacili poklonjeno voće ispred Uprave: “Da vidite breskvu što sam dobio za Bajram, evo im je na livadu”

Krapović: Situacija previše osjetljiva da bismo izlazili sa pojedinačnim stavovima

Čanak: Naša delegacija je napustila salu kad je Abazović govorio, zgrožen sam