Izvor: Antena M

Abazović predstavio inicijativu za rekonstrukciju Vlade: Osnaživanje borbe protiv orgnaizovanog kriminala, priprema izbora

Lider URE Dritan Abazović saopštio je da su nakon sastanka sa liderima stare parlamentarne većine došli do pisane inicijative koju je potpisalo devet poslanika SNP-a i URE.
Abazović predstavio inicijativu za rekonstrukciju Vlade: Osnaživanje borbe protiv orgnaizovanog kriminala, priprema izbora

“Iskazujemo spremnost za rekonstrukciju na sledećim političkim principima.

-Vlada će dodatno osnažiti borbu protiv organizovanog kriminala, odraditi sve pripreme za vanredne izbore, zajednički pristup izboru Sudskog savjeta, članova Ustavnog suda, i oko tih pitanja pokrenuti intenzivni dijalog.

Vlada ostaje posvećena EU integracijama kao i potpunoj usklađenosti politike sa politikom EU. Vlada i parlamentarna većina izražavaju spremnost da stave moratorijum na sva identitetska pitanja koja dijele društvo. Rekonstrukcija bi podrazumijevala sve subjekte osim podnosilaca inicijative za smjenu vlade. 

Potpisinici su saglasni da sve eventualne korekcije ostvare dogovorom. Razgovori bi počeli bi odmah po završetku sjednice koja je još u toku”, naveo je Abazović.

Kaže da su tim, napravili korak više.

“Ovo je proslijeđeno svim ostalim poslanicima. Ostaje da vidimo ima li volje da se proširi broj potpisnika”, kaže on.

Dodaje da će inicijativa biti proslijeđena i manjinskim partijama.

“Ono što je jasno je da jedna partija želi da učestvuje. Ako večerašnja inicijativa prođe super. Po završetku sjednice treba sjesti za sto sa svima i vidjeti kako će da konfiguracija izgledati. Ovo je incijativa upućena svim pobjednicima 30. avgusta i plus svim strankama koji nisu potpisnici današnje inicijative. Čućemo šta Demokrate misle. Ovo je bilo što se tražilo napismeno, evo im napismeno. Ako vlada padne mehanizam ide u ruke Đukanovića. Ako ne padne, ona može da rekonstruiše svoj sastav”, poručuje on.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Pala Vlada Dritana Abazovića

ABAZOVIĆ: Apsolutno podržavam parlamentarnu istragu o Belvederu

Odreknite se šećera na sedam dana, ovo će se desiti vašem tijelu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Šćekić dobacio: G***o jedno; Bogdanović: Izrečeno nije za Skupštinu, a ni za ljude

Zeković: Da je htio, Lazović bi pobjegao na početku medijskog suđenja

Adžić se smijao Mugoši, on mu poručio da bi na njegovom mjestu bio zabrinut

Konjević: Pozdravljam reakciju SDT, ako Abazović u iskazu ne dokaže današnje tvrdnje o meni, pokazaće da je običan patološki lažov