Abazović: Princ Nikola da vodi projekat učešća Crne Gore na EXPO Osaka 2025

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović ugostio je princa Nikolu Petrovića Njegoša u svom kabinetu u Vladi Crne Gore.
Abazović: Princ Nikola da vodi projekat učešća Crne Gore na EXPO Osaka 2025

Dritan Abazović

Kako je saopšteno iz kabineta premijera, Abazović se zahvalio danas princu Nikoli Petroviću Njegošu, čestitajući na uspješnom predstavljanju Crne Gore na Svjetskoj izložbi – Expo 2020 Dubai i osvojeno treće mjesto u kategoriji dizajn izložbe.

Abazović je istakao aktivizam princa Nikole i njegovo zalaganje za afirmaciju ekološke tranzicije, solidarnosti i kulturne promocije, za šta je istakao da je od velikog značaja za međunarodno pozicioniranje Crne Gore kao ekološke države i cjelokupan imidž naše zemlje.

Sagovornici su se saglasili da ostaje otvorena mogućnost za saradnju između resornih ministarstava za ekologiju, turizam i kulturu sa Fondacijom Petrović Njegoš, naročito u oblasti održivog turizma.

“Abazović je izrazio želju da princ Nikola Petrović Njegoš vodi projekat učešća Crne Gore na narednom Expo-u koji će se održati u Osaki 2025. godine i da će dati taj prijedlog Vladi za usvajanje. Princ Nikola je naglasio da je predstavljanje države na ovako važnom globalnom događaju odlična prilika da predstavimo potencijale Crne Gore, kao i izvandredna mogućnost da pokažemo svijetu da Crna Gora može biti laboratorija za ekološku tranziciju”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je, kako se dodaje, pokazana spremnost da se povede razgovor na temu rješenja spora oko rezidencije potomaka dinastije Petrović Njegoš.

“Abazović je izrazio dobru volju da pomogne sa pozicije premijera u komunikaciji sa relevantnim nadležnim državnim institucijama”, zaključuje se u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

KRUG SE ZATVARA: Novi dokazi da je Injac zloupotrijebila položaj

Vlasnik restorana “Kod Fehre”: Koliko god Crnogoraca da dođe u Zenicu na utakmicu, svi bujrum kod mene na pečenje!

OPTUŽNICA: Radonjić i Đurović po nalogu šefova mučili i ugušili Kapetana

Adžić: Duvanska mafija više ne kontroliše institucije u CG, Milošević: U 40 dana smo zaplijenili oko 150.000 paketa cigareta