test

Abazović sa Dačićem: Odnosi Crne Gore i Srbije su od suštinske važnosti za države, građane, ali i za stabilnost regiona

StandardIT

29/06/2022

17:25

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na sastanku sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem u Beogradu da Srbija pridaje poseban značaj daljem razvoju ukupnih odnosa dvije zemlje, u duhu prijateljstva i međusobnog uvažavanja, saopštila je Skupština Srbije.

Abazović, koji se ranije danas odvojeno sastao i sa predsjednikom i premijerkom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić, izrazio je zadovoljstvo zbog posjete Beogradu, navodeći da je kod svih zvaničnika naišao na srdačan prijem i spremnost i otvorenost za saradnju, piše u saopštenju.

On je rekao da su dobri odnosi Crne Gore i Srbije od suštinske važnosti za dvije države i njihove građane, ali i za stabilnost čitavog regiona.

Dačić je kazao, kako se navodi, da o posvećenosti unapređenju bilateralnih odnosa svjedoči činjenica da je Srbija među prvim zemljama koju je Abazović posjetio od stupanja na dužnost premijera prije dva mjeseca.

Kako su kazali iz Skupštine Srbije, predsjednik Skupštine Srbije je izrazio nadu da će unapređenje bilateralnih odnosa biti realizovano i kroz parlamentarnu dimenziju i kroz posjete predsjednika parlamenata i bliže kontakte poslaničkih grupa prijateljstava.

Kako dodaju, Dačić i Abazović su razgovarali i o mogućnostima saradnje na raznim poljima i izrazili su spremnost da rade na podizanju bilateralnih odnosa na najviši mogući nivo.

Dačić čestitao je Dritanu Abazoviću izbor za predsjednika Vlade Crne Gore, uz iskrene želje za uspjeh u obavljanju ove visoko odgovorne i zahtjevne funkcije. Dačić je istakao da o posvećenosti unapređenju bilateralnih odnosa svjedoči činjenica da je Srbija među prvim zemljama koju je
premijer Crne Gore posjetio od stupanja na dužnost.

Predsjednik Narodne skupštine
Ivica Dačić rekao je da Srbija pridaje poseban značaj daljem razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, u duhu prijateljstva i međusobnog uvažavanja, imajući u vidu bliske veze dva naroda. Dačić je izrazio nadu da će se unapređenje bilateralnih odnosa realizovati, između ostalog, i kroz parlamentarnu dimenziju, gdje postoji veliki prostor za jačanje parlamentarne diplomatije i saradnju u međunarodnim parlamentarnim organizacijama, kao i kroz posjete predsjednika parlamenata i bliže kontakte parlamentarnih grupa prijateljstava.

Izvor: beta
Izvor (naslovna fotografija):

beta

Ostavite komentar

Komentari (0)