Abazović sa Piculom u Briselu: Evropski parlament pruža snažnu podršku crnogorskom putu u EU

Vlada Crne Gore, u saradnji sa Skupštinom, želi intenzivirati politički dijalog, umanjiti polarizaciju u društvu i postići široki politički konsenzus radi deblokirate pravosudnih institucija“, istakao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović na sastanku sa Toninom Piculom, izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru.
Abazović sa Piculom u Briselu: Evropski parlament pruža snažnu podršku crnogorskom putu u EU

Izvjestilac EP za Crnu Goru, Tonino Picula, istakao je da Evropski parlement pruža snažnu podršku crnogorskom putu u EU i da ima visoka očekivanja u sprovođenju reformi.

Predsjednik Vlade Abazović je naglasio da Vlada kreće u vidljive i kredibilne reforme na unutrašnjem planu koje će za efekat  imati pozitivnu transformaciju našeg društva, ali i omogućiti brži evropski put Crne Gore, uvjereni da će se to na kraju znati vrednovati.

„Za Crnu Goru je važno da EU prepoznaje svaki pozitivan korak i da nam daje vjetar u leđa“, ukazao je predsjednik Vlade Abazović.

Abazović je naznačio da imajući u vidu da dvije trećine građana želi vidjeti u EU i da u državi postoji široki politički konsenzus po tom osnovu, Crna Gora visoko vrednuje nedvosmislenu podršku evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana.

On je na Tviteru objavio da je u Briselu razgovarao sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru, Toninom Piculom. Vlada Crne Gore želi intezivirati dijalog sa Skupštinom, umanjini polarizaciju i postići široki politički konsenzus u cilju donošenja najvažnijih odluka. Sigurni smo da će se to na kraju značajno vrednovati. Uvijek je čast razgovarati sa izvjestiocem Piculom – napisao je Abazović koji sa potpredsjednicom Vlade i ministarkom evropskih poslova, Jovanom Marović boravi u trodnevnoj posjeti Briselu.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Abazović: Ako se smijeni Sekulović oboriću Vladu, biće i novi premijer, državnog udara na Cetinju nije bilo

Abazović: Potrebno prvo izabrati Tužilački savjet, pa sve ostalo

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

STAV: Druga stvarnost oca Perovića

SDT podiglo optužnicu protiv osam osumnjičenih za dvostruko ubistvo na Veruši

Zapljena cigareta nije garancija da će šverc biti zaustavljen

Evo kojim kompanijama je država oduzela cigarete: Prilikom oduzimanja robe niko nije uhapšen