test

Abazović: Sankcionisati korišćenje državnih kompanija kao partijskih bastiona, strahujem od krize hrane i energenata

Standard

20/06/2022

11:11

Premijer Dritan Abazović komentarisao je rast cijene goriva i rekao da građani treba da prihvate činjenicu da Vlada radi sve što je u njenoj mogućnosti, ali da ne može da zaustavi rat u Evropi.



On je, nakon sastanka sa premijerkom Finske Sanom Marin, rekao novinarima da strahuje od krize koja će nastupiti na jesen, kako hrane tako i energenata.

”Mi ćemo preduzeti sve mjere, već smo imali inicijativu vezano za akciznu politiku, uradićemo sve što možemo da građanima olakšamo život”, rekao je Abazović u Vili Gorica.

Komentarišući zapošljavanja u Crnogorskom elektro-distributivnom sistemu, rekao je da bi na transparentan način trebalo predstaviti građanima koliko je zapošljavanja bilo koje godine, te da bi se trebalo sankcionisati ponašanje gdje državne kompanije koristimo kao partijske bastione za zapošljavanje.

Upitan da li je tekst ugovora usaglašen sa Srpskom pravoslavnom crkvom i da li se pregovora sa DPS po tom pitanju, rekao je da je potreban širi konsenzus i da nema problem da se svi uključe u razgovore, ali i istakao da očekuje da se to pitanje brzo završi.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Dritan Abazović; Skupština CG

Ostavite komentar

Komentari (0)