Izvor: Pojeda

Abazović: Spremni smo za dijalog ako postoji plan, pogubno davanje vještačkog disanja DPS-u

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da je za GP URA svaki vid dijaloga o formiranju buduće Vlade, koji je u kontekstu očuvanja interesa Crne Gore, više nego prihvatljiv, ali žele da znaju šta je plan.
Abazović: Spremni smo za dijalog ako postoji plan, pogubno davanje vještačkog disanja DPS-u

Dritan Abazović

” Mi djelo nikad nećemo izbjeći. Ova zemlja jedino dijalogom i društvenim dogovorom može ići naprijed. Naš stav je bio sasvim logična – ako se konstituisala nova većina od strane DPS-a, Demokrata i SD-a, onda da Aleksa Bečić, Milo Đukanović i Damir Šehović makar ponude rješenje kako da se ide dalje. Davanje vještačkog disanja DPS-u usta na usta i usta na nos – mislim da je pogubno za ukupne prilike, računajući ekonomske u kojoj se Crna Gora nalazi i u kojoj će se naći. Ako je prvi korak bio izglasavanje nepovjerenja Vladi onda je logično da se kao druga opcija ponudi stvaranjem nove Vlade između Demokrata, DPS-a i SD-a, SDP-a. Ako neko želi za sto – nemamo nikakav problem sa tim, ali hoćemo da znamo što je plan”, rekao je Abazović novinarima nakon današnje sjednice Vlade.

On je podsjetio da je GP URA i u noći kada je glasano za nepovjerenje Vladi nudio mogućnost rekonstrukcije Vlade.

”Ali mi politiku ne možemo da vodimo niti sujetama, niti mržnjom. To se neće desiti”, poručio je Abazović.

Abazović je dodao da je zadovoljan rezultatima Vlade.

“Ovo je specifična situacija, ako bude odluka da se skrati mandat Skupštini i da idemo na izbore, tu smo i to je najpravednije rješenje. A ako neko odluči da uspostavi većinu i njih spasi, srećno bilo“, rekao je Abazović.

Kako je kazao, nema građanina koji nije prepoznao skrivenu namjeru koja se dešava iza rušenja Vlade Crne Gore.

Upitan zašto se nije oglasio povodom hapšenja, Verice Maraš, Abazović je kazao da su se građani oglasili i da nije imao više potrebu da se oglašava povodom toga.

“Pozdravljam napore specijalnog državnog tužioca, važno je da se uputi jasna poruka koja će sada ili u perpektivi upravljati državnim preduzećima“, rekao je Abazović.

Odgovarajući na pitanje da li će podržati ukoliko se dođe do pregovora od 30. avgusta da mandatar bude Andrija Mandić, Abazović je kazao da se na sastanku nije govorilo o imenima.

“Ja bih želio prvo da vidim da li ova nova većina ima mogućnost da se sastavi Vlada. Ako nemaju tu mogućnost, onda dozvolite da možemo da otvorimo drugi vid političkog dijaloga, a ja ne bih licitirao sa imenima“, rekao je Abazović.

On je naveo da je Mandić rekao da ukoliko bi došlo do rekonstrukcije poslanici Nove srpske demokratije ne bi bili dio Vlade.

Dotakao se i pravnog zastupnika Bemaksa, Zorana Piperovića.

”Pravni zastupnik kompanije Bemaks Zoran Piperović neka završi svoje obaveze prema državi, koje nisu male, prije nego što morališe za Bemaks, zamolio bih ga. Neka pomogne državnom budžetu, samo neka završi svoje obaveze prema državi i onda neka i dalje službuje”, kazao je premijer komentarišući izjavu Piperovića da Abazović navode o povezanosti kompanije Bemaks, Ranka Ubovića i Zorana Lazovića sa švercom cigareta u Slobodnoj Luci Bar treba da potkrijepi dokazima.

Piperović je 24. avgusta glavnom specijalnom državnom tužiocu Vladimiru Novoviću predao inicijativu da ispita navode Abazovića, konstatujući da je premijer u tehničkom mandatu iznio optužbe za teške kvalifikacije, te da je samim tim dužan da kaže čime potvrđuje takva saznanja.

Abazović je danas, na konferenciji za medije nakon tematske sjednice Vlade o tragičnom događaju na Cetinju 12. avgusta, kazao da vjeruje da Piperović, inače njegov “cijenjeni komšija iz Ulcinja”, “ima dobru apanažu kod ljudi iz Bemaksa za ono što radi”.

”Stojim na raspolaganju SDT-u i organima. Rekao sam da se radi o operativnim podacima, ja sam siguran u sebe, potpuno siguran u sebe, a vi samo zapamtite što sam rekao – i u Skupštini – nije važno kako će se odvijati politički proces do tada. Zapamtite – doći će dan, pa će neko reći: ‘Onaj Dritan je bio potpuno u pravu’ ”, naveo je Abazović.

Što se njega tiče, dodaje, nastaviće da reklamira besplatno Bemaks.

”Mislim da su to zaslužili”, ocijenio je Abazović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

Abazović: Želimo da Luku Bar vratimo u stoprocentno državno vlasništvo, scenario energetske krize moguć u Crnoj Gori

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Laličić: Sud u Londonu potvrdio nestručnost Milatovića, grobar crnogorske ekonomije građane može koštati dodatnih sto miliona eura

Kaluđerović o govoru Abazovića na GS UN: To nije predizborni skup, ni mjesto za samohvalisanje, neozbiljno je govoriti ‘iz glave’ i na ‘improvizovanom’ engleskom

Sjećate li se Ruženjke iz filma “Varljivo leto”, sa kojom je Štimac izgubio nevinost: Varala je supruga a danas izgleda OVAKO…

Fehru poziv da sa porodicom ljetuje u Prčnju