Adžić – Hrebičkova: Prioritet MUP-a u narednom periodu beskompromisna borba protiv kriminala i jačanje povjerenja u policiju

Ministar unutrašnjih poslova, Filip Adžić primio je danas u prvu zvaničnu posjetu Janinu Hrebičkovu, ambasadorku Republike Češke u Crnoj Gori, saopšteno je iz tog resora.
Adžić – Hrebičkova: Prioritet MUP-a u narednom periodu beskompromisna borba protiv kriminala i jačanje povjerenja u policiju

Sastanak je bio prilika da se sagovornici osvrnu na prijateljske odnose Crne Gore i R.Češke, a saglasili su se da ima prostora za unapređenje saradnje dvije zemlje, naročito na planu unutrašnjih poslova.

Adžić je saopštio da je pred bezbjednosnim sektorom Crne Gore period koji iziskuje intenzivne reforme i modernizaciju.

“Kao ministar unutrašnjih poslova želim da poboljšam povjerenje građana u policiju, a radiću i na osnaživanju postojećih instituta za nadzor nad radom policije”, istakao je Adžić. Dodao je da je obezbjeđivanje stabilnosti u bezbjednosnom sektoru preduslov dalje demokratizacije društva i napretka Crne Gore u pridruživanju Evropskoj uniji. “Prioritet 43.Vlade je beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije i ispunjavanje obaveza iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24, te u tom kontekstu cijenim da bi pomoć Češke bila od izuzetnog značaja”, poručio je Adžić.

Ambasadorka Hrebičkova je saopštila da je uvjerena da će ova Vlada raditi u najboljem interesu građana i države, a da će kao takva imati punu podršku Češke.

“Češka u Crnoj Gori vidi pouzdanog partnera, i spremna je da na strateškom i operativnom planu podijeli sa Crnom Gorom iskustvo i ekspretizu”, istakla je ona.

Jedna od tema razgovora bio je i predstojeći događaj u organizaciji Ambasade R. Češke i Ministarstva odbrane R. Češke „Proped 2022 – prezentacija sistema, uređaja i opreme proizvođača iz sektora bezbjednosti i zaštite“, koji pored praktičnog dijela ima za cilj da doprinese kvalitetu odnosa dvije države.

Adžić je, zahvalivši ambasadorki, kazao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova dati svoj puni doprinos navedenom događaju, te iskazao uvjerenje da će saradnja u narednom periodu biti osnažena kroz nove projekte i inicijative.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Adžić: Ustoličenje Mićovića na Cetinju je, simbolično, repriza Podgoričke skupštine

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

UŽIVO: U Kijevu ponovo eksplozije, ruski konvoj dug 27 km ide ka gradu

Adžić: Ne može se ići u Evropu, a baštiniti četnička ideologija

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Bošković: Razdvojiti ko je s kriminalcima komunicirao kako bi spriječio krivična djela, a ko iz drugih razloga

U saobraćajnoj nesreći u Njujorku poginula šesnaestogodišnja Alisa Koljenović

GP URA za Standard: U slučaju Lauševića smo napravili omašku, on je bivši policijski službenik

Abazović o dokumentima EUROPOL-a: Skandalozno, priča Katnića za malu djecu, znam ko su “Kardinal,”Komita”, “Tigar”