Adžić na Šumanovom forumu: Članstvo CG u EU strateški prioritet, čvrsto vjerujemo u evropsku budućnost naše zemlje

Ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu, Filip Adžić sastao se sa brojnim evropskim zvaničnicima tokom učešća na Šumanovom forumu.
Adžić na Šumanovom forumu: Članstvo CG u EU strateški prioritet, čvrsto vjerujemo u evropsku budućnost naše zemlje

Foto: MUP

Adžić je, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, imao priliku da se sastane sa visokim predstavnikom Evropske unije za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednikom Evropske komisije Džosefom Boreljom. Tom prilikom, Adžić je istakao da je članstvo u EU naš glavni, strateški prioritet, te da čvrsto vjerujemo u evropsku budućnost naše zemlje.

Adžić se na marginama Foruma sastao sa ministarkom odbrane Republike Sjeverne Makedonije, Slavjankom Petrovskom, te je tom prilikom izraženo zadovoljstvo odličnom bilateralnom saradnjom u domenu odbrane, koja se temelji na prijateljskim odnosima Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

“Naglašeno da je jedan od najvažnijih segmenata saradnje školovanje crnogorskih kadeta na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju, ali da je saradnja na veoma visokom nivou i u drugim oblastima”, saopšteno je iz resora Filipa Adžića. 

“Filip Adžić sastao se i sa ministrom odbrane Srbije, Milošem Vučevićem i tom prilikom su istakli obostranu spremnost daljeg razvoja odbrambene saradnje, naglasivši da je jačanje regionalne saradnje ključno kako za jačanje međusobnog povjerenja, tako i za stabilnost regiona Zapadnog Balkana”, navodi se u saopštenju. 

Nakon panela, kako navode iz resora Adžića,uslijedili su okrugli stolovi, koji su se održali na različite teme iz sfere odbrane i bezbijednosti, a koji su predstavljali priliku za razmjenu mišljenja, ali i razmatranje modaliteta za jačanje partnerstava, u cilju što efikasnijeg suočavanja za zajedničkim izazovima. 

Posdjećamo, Adžić je na poziv visokog predstavnika EU za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednika Evropske komisije Džosefa Borela, učestvovao na “Šumanovom forumu za partnerstvo u domenu bezbjednosti i odbrane“, koji se održao u Briselu, K. Belgija.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Ko sve dolazi, a ko ne na sastanak kod Milatovića

Završen sastanak kod Milatovića, učesnici tvrde da su spremni na ustupke za bolj...

Živković pisao Milatoviću: Sastanak u predloženom formatu mogao bi podstaći sumn...

Milović: Nećemo sa DPS-om, a vjerujem ni sa onima koji to govore