test

Adžić: Nepravedan odnos Bratićkinog ministarstva prema djeci koja se bave sportom

StandardIT

27/04/2022

09:58

Činjenica da je Upravni odbor Odbojkaškog saveza Crne Gore, usljed manjka sredstava, bio prinuđen da donese odluku o odustajanju od nastupa na balkanskim prvenstvima za 2022. godinu u konkurenciji pionirki, kadeta, kadetkinja, juniora i juniorki, dokaz je da Uprava za sport i mlade nastavlja da se nepravedno odnosi prema sportovima u Crnoj Gori, ocijenio je predsjednik Komisije za sport i zdrave stilove života Savjeta mladih DPS i član Glavnog odbora Savjeta mladih DPS Danilo Adžić.

“Postavlja se pitanje da li su djeca Crne Gore, koja kroz sport brane boje svoje zemlje, zaslužila ovakav odnos resornog ministarstva prema njihovim zalaganjima i odricanjima, njihovom trudu i radu. Drugo, da li bi 100.000 eura manje u odnosu na prvobitnu odluku trebalo da predstavlja dodatnu motivaciju za nove sportske podvige”, poručio je Adžić.

Jasno je da svi kadrovi, smatra on, poslušnici Vesne Bratić rade po zadatku i sa jasnim ciljem, kako kaže,  “zaustavljanja razvoja svega što svijetom pronosi glas o Crnoj Gori, a to sport definitivno jeste”.

“Baš kao i sudija na utakmici, odsviraće i Crna Gora kraj ovoj hajdučiji koja se konstantno ponavlja u okvirima ministarstva čija je dužnost zaštita najboljeg interesa mladih”, dodao je Adžić.

Savjet mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore, navodi on,  nastaviće snažno da podržava nove nade crnogorske odbojke i da se raduje svim njihovim malim i velikim uspjesima.

“Pitamo se odakle će ih Bratićeva i Begović pratiti!? Iz ministarske, odnosno direktorske fotelje, zasigurno neće”, zaključio je Adžić.

Ostavite komentar

Komentari (0)