test

Adžić sa Bilčikom: Crna Gora da bude prva naredna članica EU

Standard

07/12/2022

12:23

Crna Gora treba da bude prva naredna članica Evropske unije, zaključeno je na današnjem sastanku ministra Filipa Adžića i kopredsjedavajućeg Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje za Crnu Goru, Vladimira Bilčika.



Sagovornici su, kako je saopšteno iz Adžićevog resora, izrazili očekivanje da će uskoro doći do deblokade ključnih instutucija, kako bi se što prije postigla društveno-politička stabilnost, koja je, kako su ocijenili, “preduslov za ostvarivanje dobrih rezultata u pregovaračkom procesu”.

Bilčik je tokom sastanka saopštio da je Crnoj Gori mjesto u EU ali da je na tom putu neophodno sprovesti niz reformi i stvoriti jake i nezavisne institucije. On je, takođe, pohvalio stoprocentnu usklađenost Crne Gore sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU kada je u pitanju Ruska agresija na Ukrajinu.

“Crna Gora je apsolutno i nedvosmisleno posvećena evropskim integracijama”, naglasio je ministar Adžić ističući da nema dileme da će vlasti u Crnoj Gori učiniti dodatne napore da iskoriste naredni period za intenziviranje aktivnosti na putu ka EU.

Izvor (naslovna fotografija):

MUP

Ostavite komentar

Komentari (0)