test

Adžić-Vag: Međunarodna policijska saradnja odlična, Crna Gora na pravom putu

Standard

17/06/2022

15:48

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić primio je danas u posjetu šeficu Misije OEBS-a u Crnoj Gori Dominik Vag kojim povodom je potpisan ugovor o donaciji opreme za e-učenje policijskih službenika.

Ministar je sagovornici iskazao zahvalnost zbog potpisivanja ugovora o donaciji opreme, kao i na dosadašnjoj podršci Misije OEBS-a Ministarstvu unutrašnjih poslova.

”Svaka pomoć koja se odnosi na jačanje državnih institucija od velike je važnosti, a donirana oprema biće od izuzetnog značaja za dalje usavršavanje policijskih službenika”, kazao je ministar.

Informisao je o dosadašnjim akcijama u borbi protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije, ističući doprinos međunarodne podrške u postizanju uspješnih rezultata.

”Vrlo je značajno što je sadašnja Vlada od strane međunarodnih bezbjednosnih struktura prepoznata kao pouzdan partner u borbi protiv transnacionalnog kriminala i u narednom periodu ostvarićemo još vidljivije rezultate”, poručio je Adžić.

Ministar je istakao da prepoznaje važnost većeg učešća žena u bezbjednosnom sektoru, te saopštio da će u narednom periodu uložiti dodatne napore, kako bi se povećao broj žena na visokim pozicijama u Upravi policije, što je predviđeno i saradnjom u okviru sprovođenja Akcionog plana za povećanje broja žena u policiji 2021-2022.

Šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Dominik Vag pohvalila je dobre rezultate koje je Crna Gora ostvarila od prošle godine u borbi protiv organizovanog kriminala, dodajući da smatra i da je međunarodna policijska saradnja odlična. Ona je pohvalila crnogorsku odlučnost da ojača odgovornost nacionalnih institucija, uključujući i sektor bezbjednosti.

”Misija je spremna da nastavi sa pružanjem podrške Crnoj Gori u postizanju ciljeva njenih nacionalnih politika, posebno u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala i jačanju profesionalizacije i integriteta policije”, kazala je ambasadorka Vag.

Sagovornici su se saglasili da ostvarena saradnja do sada predstavlja dobar osnov da u narednom periodu odnosi budu osnaženi i novim inicijativama.

Ostavite komentar

Komentari (0)