Alijansa žena DPS: Novi saziv Alijanse žena u Podgorici nastaviće da doprinosi poboljšanju političkog života u Crnoj Gori

U Podgorici je sinoć održana izborna konferencija Alijanse žena sa koje je započet proces reformisanja i modernizacije i ovog partijskog organa na lokalnim nivoima. Tom prilikom, izabran je i novi sastav Opštinskog odbora AŽ koji broji 156 članica.
Alijansa žena DPS: Novi saziv Alijanse žena u Podgorici nastaviće da doprinosi poboljšanju političkog života u Crnoj Gori

Foto: DPS

Prisutne je pozdravio predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović. On je u svom izlaganja naglasio da sve što se dogodilo od održavanja Kongresa Alijanse žena naše partije dalo je apsolutnu potvrdu važnosti očuvanja te organizacije koja treba da doprinese političkom i ekonomskom osnaživanju žena i njihovoj punoj inkluziji u ono što su društveni, a prije svega politički procesi u našoj zemlji.

,,Savladavanje svih izazova multinacionalnog i multivjerskog društva traži ljude sa posebnom senzibilnošću. Žene su te koje imaju tu vrstu senzibilnosti, i značajno mogu da doprinesu da pravilno racionalizujemo određene probleme sa kojima se suočavamo. Zato je nasušno potrebno da žene budu maksimalno uključene u naš partijski život, a kroz našu ulogu i u državno-politički život Crne Gore“, istakao je Đukanović.

Milo Đukanović
Milo Đukanović

Predsjednica Alijanse žena DPS, Drita Llolla je saopštila da će ta partija svojim promišljanjem i djelovanjem na evropskom putu, kroz organizaciju na čijem je čelu, pružiti ključnu priliku da se u crnogorskom društvu najprije promovišu principi jednakosti i ravnopravnosti. Ona je apostrofirala da je upravo Podgorica antiteza onome što nam nudi trenutna vlast.

“Podgorica nam je veoma važna jer obogaćuje Crnu Goru, politikom i ekonomijom, znanjem i kulturom. Ona u prostornom smislu može da integriše urbano, suburbano i ruralno.”, kazala je ona.

Llolla je izrazila zahvalnost prethodnom rukovodstvu na svim realizovanim aktivnostima, te poželjela sreću novom sastavu Opštinskog odbora, ističući uvjerenost u to da će se novom energijom nastaviti tim putem.

Dosadašnja (aktuelna) predsjednica nekadašnjeg ŽAD-a Žana Filipović, između ostalog, podsjetila je na brojne aktivnosti iz dosadašnjeg rada ŽAD-a.

,,Intenzivno smo radile na podsticanju osnaženja žena i rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori. Cijela platforma ŽAD-a Podgorice bila je posvećena socijalnom uključivanju žena i njihovoj političkoj participaciji, ekonomskom osnaživanju, edukaciji, brojnim humanitarnim i donatorskim aktivnostima.’’

Žana Filipović
Žana Filipović

Filipović je zahvalila podgoričkom timu ŽAD-a na svim rezultatima koje su postigle zajedno, vrijedno i posvećeno radeći na brojnim projektima.

,,Čestitam vam na političkoj angažovanosti, aktivizmu, volonterizmu i doprinosu svim uspjesima naše partijske organizacije. Sigurna sam da ćemo i u narednom periodu biti motivisane, maksimalno uključene u sve društveno-političke procese, što je i neophodno s obzirom na politički momenat u kojem se nalazimo.’’

U svom obraćanju Časlav Vešović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Podgorica, izrazio je sigurnost u to da izborna konferencija potvrđuje da DPS u Alijansi žena ima raskošan potencijal, te da će u narednom periodu naša partija raditi na tome da bude pristupačnija i privlačnija svim ženama Podgorice, ali i Crne Gore.

,,Vjekovima je žena u Crnoj Gori stub porodice, tretirana kao besprekorna majka, savršena sestra, supruga, kćerka , prijateljica, ali ja vjerujem i da je vrijeme za nove uloge. Nije dovoljno da žena bude stub porodice, već mora biti i ravnopravni stub naše politike i države. Siguran sam da će vaš entuzijazam, privrženost političkoj ideji, vaša energičnost doprinijeti da naša partija bude još bolja i jača’’, kazao je Vešović.

Časlav Vešović
Časlav Vešović

Predstavnica iz redova koalicionih partnera potpredsjednica DUA , Hadidža Gjoni u svom obraćanju konstatovala je da je kroz saradnju žena iz različitih političkih subjekata obezbijeđen bolji položaj žena u politici, koji će udruženim snagama nastaviti da se unaprijeđuje.

“Njegujte prijateljstva, podržavajte jedna drugu neovisno od nacionalne, vjerske i druge pripadnosti”, poručila je Gjoni.

Hadidža Gjoni
Hadidža Gjoni

Konferenciji su prisustvovali i potpredsjednik DPS-a i gradonačelnik Glavnog grada, Ivan Vuković, potpredsjednice Alijanse žena Nemša Omerhodžić i Ana Nikolić, poslanica i članica Predsjedništva AŽ Suzana Pribilović, poslanica Jovanka Laličić, članovi Izvršnog odbora Zoja Bojanić Lalović, Nela Savković Vukčević, Rajko Kovačević, Mihailo Anđušić, predsjednica Savjeta mladih DPS Crne Gore Sonja Milatović, predsjednik Savjeta mladih DPS Podgorice Andrija Klikovac, predstavnice naših koalicionih partnera, kao i brojni drugi gosti.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

(FOTO/VIDEO)Patriotska auto kolona: Ustanite Crnogorci, vakat je

Foto i Video: Patriotska auto kolona u Podgorici, nikad se nećemo umirit, nikad se nećemo predat!

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Sudija Apelacionog suda Dragiša Rakočević podnio ostavku

Joanikije: U Ukrajini gledamo posljedice bezbožništva, iz ”protestantske Evrope” došlo zlo ateizma i komunizma

Evo čime se danas bavi Savina Geršak jedna od NAJLJEPŠIH žena Jugoslavije

Đukanović: Srbija bila platforma za ruske interese na ZB, da ne vidim Abazovića kao premijera, ne bih ga predlagao