Izvor: rtcg

AMBASADOR HRVATSKE: Crna Gora je od Brisela dobila novu šansu

Crna Gora trebalo bi da bude grudva snijega, koja će pokrenuti lavinu proširenja u Evropsku uniju (EU), kazao je za TVCG ambasador HrvatskeVeselko Grubišić.
AMBASADOR HRVATSKE: Crna Gora je od Brisela dobila novu šansu

Foto: Pobjeda/M. Babović

Ubijeđen je Grubišić da ćemo uskoro ispuniti sudska mjesta dobrim kadrovima te da će sve učinjeno biti vrednovano u sljedećem izvještaju Evropske komisije.

“Crna Gora je od Brisela dobila novu šansu, i na tom putu ne trebaju joj krive poruke već ohrabrenja”, kazao je Grubišić.

Crna Gora se kaže Grubišić što prije mora uhvatiti u koštac sa izazovima, a Hrvatska joj na tom putu nudi pomoć i podršku.

“Da Crna Gora bude baš ta grudva snijega koja će napraviti jedan avalanš proširenja. Ja mislim da to Crna Gora može”, rekao je Grubišić.

To što nemamo popunjena mjesta u sudstvu i tužilastvu dosta nas usporava, kaže ambasador i dodaje da se zapljene cigareta, narkotika, kao i druge akcije, ne mogu osporiti.

Vjeruje Grubišić da će Crna Gora sva upražnjena mjesta u pravosuđu uskoro popuniti dobrim kadrovima, pa očekuje da će sljedeći izvještaj Evropske komisije biti bolji nego prethodni.

“S obzirom da uistinu sve više i više se u društvu osjeća da onaj ko čini nešto nezakonito da će ga stići pravda, pa će u novom izvještaju sve što napravite biti vrednovano”, dodao je Grubišić.

Nema dilemu Grubišić da bi cio Zapadni Balkan trebalo da što prije pristupi porodici odabranih, ali isto tako poručuje Crnoj Gori da se moraju uključiti svi segmenti društva i pomoći da se riješe identitetski razdori.

“Ako Crna Gora te društvene procjepe smatra kao most, a da između svakog postoji provalija koliko god most bio gore, dolje je duboko, ali ako kažete da je Crna Gora jedna livada sa puno cvijeća, sunca i kiše, mi smo različiti i nikome nije tijesno onda je to već nešto drugo”, kazao je Grubišić.

Kao veliku prednost ambasador napominje što smo za kratko vrijeme na miran način promijenili dvije vlade, kao i to što su sve stranke okupljene oko jednog cilja, a to je da naša zemlja što prije se pridruži porodici evropskih zemalja.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

Bivši američki ambasador Mur: Promjena vlasti nije dramatična, SPC da bude van politike

Đukanović: Nema ni minimalnog pomaka u evroatlantskoj agendi Crne Gore

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vuković podijelio govor bivšeg glasača opozicije: Ovo što ste uradili od Podgorice svaka vam čast, od mene ćete imati glas

Ovo je radna verzija Temeljnog ugovora koji su uskladile Vlada i SPC

FOTO,VIDEO: Nevrijeme u Tuzima, grad pogodio i Plantaže

Doktorica Đuranović prijavila prijetnje pištoljem u IJZ