Izvor: RTCG

Bajramspahić: Opravdana bojazan da bi pregovori sa EU mogli biti suspendovani

Ministarka vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon sjutra će ponovo boraviti u Podgorici i sresti se sa državnim vrhom – predsjednikom Milom Đukanovićem, premijerom Dritanom Abazovićem i predsjednicom Skupštine Danijelom Đurović. Tema razgovora biće aktuelna politička situacija u zemlji, sa posebnim osvrtom na izbor sudija Ustavnog suda. Građanska aktivistkinja Dina Bajramspahić ponovni dolazak Fajonove smatra pozitivnim, jer su, kako je kazala za Radio Crne Gore, naši političari pokazali očiglednu nezrelost da sami rješavaju svoje probleme.
Bajramspahić: Opravdana bojazan da bi pregovori sa EU mogli biti suspendovani

Foto: RTCG

“S druge strane, mislim da će naše dalje postupanje, a posebno vezano za Ustavni sud i deblokiranje ostalih pravosudnih institucija, opredijeliti i dalje postupke Evropske unije u vezi sa Crnom Gorom”, naglasila je Bajramspahić.

Ocijenila je i da je opravdana bojazan da bi pregovori naše zemlje s Evropskom unijom mogli biti suspendovani.

“Mislim da je stvarna bojazan da pregovori mogu biti suspendovani, formalno ili neformalno. Nama samima će biti sasvim svejedno da li je to formalno ili neformalno, ako i u narednom šestomjesečnom periodu ne budemo napredovali. Jer, to će biti treća godina za redom da ne pravimo nikakve iskorake, a da i one stvari koje su funkcionisale više ne funkcionišu. Mislim da smo mi sada na potezu i da se očekuje mnogo zrelije i mnogo ozbiljnije ponašanje nego što smo do sada pokazali”, dodala je Bajramspahić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

UŽIVO: U Kijevu ponovo eksplozije, ruski konvoj dug 27 km ide ka gradu

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Bajramspahić: Vučiću upala sjekira u med

BAJRAMSPAHIĆ: Logor Morinj je crnogorska sramota, najviše mi je žao one koji u postavljanju spomen – ploče vide „Ranka i Raška“, a ne čin Crne Gore na koji treba da budemo ponosni

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Uhapšen vlasnik “Tehnoputa” Saša Aćimić

Vujović: Glasanjem za izmjene Zakona o predsjedniku, Ura i SNP gurnuli Crnu Goru ka vanrednim izborima

Malo o KONJAKU: Šta znači VS, VSOP, XO i zašto se pije iz okruglih čaša?

Konatar omogućio srpskim agentima ulazak u Crnu Goru u septembru 2021.