test

Bajramspahić: Vlast prekršila Ustav zarad grabljenja što više vlasti

Standard

02/11/2022

12:12

Nova vlast u Crnoj Gori krši zakone svakodnevno a juče je prekršila i Ustav za potrebe grabljenja što veće vlasti. Oteli su Ustavne nadležnosti institucije predsjednika i pripisali ih sebi. saopštila je Dina Bajramspahić, građanska aktivistkinja.



-Svi poslanici vladajuće većine su digli ruku za neustavan zakon, sebe, svoje fotelje i svoje partije a protiv pravne države. Niko nije iznenađen njihovim ponašanjem jer su svoj karakter već pokazali. Ovo je nastavak praksi koje su uzele maha: neustavno su razriješeni ministri u već paloj vladi, zakonom prepravljaju Ustav te konstantno uzurpiraju nadležnosti državnih organa i nameću im partijske odluke – napisala je Bajramshapić na tviteru.

Kazala je i da nijedna od vladajućih partija ne pokazuje ni mikroskopske tragove demokratskih kapaciteta niti namjeru da vode i sprovode reforme.

-Ne pokušavaju ni da kreiraju zabludu da ih išta interesuje osim lične vlasti. Najmanje evropska agenda. Sve je ovo već viđeno. Bitno je samo da se raščisti da URA i Demokrate, Demos, Pokret za promjene, kao i pojedinci iz Skupštine koji su simulirali da drže do principa, NEĆE biti brana sadašnjim i svim budućim bezakonjima, pravnim divljaštvima i kršenjima ljudskih prava koja dolaze, a dolaze – zaključila je Bajramspahić.

Izvor (naslovna fotografija):

Dina Bajramspahić

Ostavite komentar

Komentari (0)