test

Barjaktari ćuti o kadrovima Ulcinja u spotu povodom 110 Godina od nezavisnosti Albanije

Standard

23/11/2022

07:28

Na zvaničnom Fejsbuk profilu Opštine Ulcinj u ponedjeljak je objavljen video kreiran povodom obilježavanja 110 godina nezavisnosti Albanije, koji se inače slavi 28. novembra, a koji sadrži i kadrove crnogorskog grada – Ulcinja.



Nedugo zatim video sa opisom „Novembar Albanaca“ je i obrisan, tako da se sada ne može pronaći na stranici Opštine Ulcinj.

Zbog čega je video koji slavi državni praznik Albanije objavljen na zvaničnom profilu Opštine Ulcinj, kao i zašto je uklonjen, Pobjeda je pitala predsjednika te Opštine Omera Bajraktarija.

Međutim, on juče nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Prije nego što je obrisan, video je na Fejsbuku linkovala Crnogorska konzervativna partija zahtijevajući objašnjenje i izvinjenje od Bajraktarija. Ipak, Barjaktari, kao ni drugi predstavnici Opštine ovim povodom nijesu se oglašavali, niti pojasnili zbog čega se snimci crnogorskih gradova koriste u promotivnom spotu koju slavi albanski nacionalni praznik.

Povodom proslave 110 godina nezavisnosti Albanije video je na društvenim mrežama objavila i Opština Tirana pozivajući građane da državni praznik proslave zajedno uz mnogo kulturnih i sportskih aktivnosti.

Sponzori videa na kojem su prikazane albanske opštine, ali i Ulcinj, su Unija albanskih opština, Opština Tirana, Nacionalni omladinski kongres, Tirana – Evropski glavni grad mladih za 2022, Oval Studios.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Omer Barjaktari

Ostavite komentar

Komentari (0)