Bečić: Najmanja i prirodom najljepša opština, zaslužuje da se u nju što više dolazi, vraća i ostaje

U ime Demokratske Crne Gore i svoje ime, predsjednici Opštine, gospođi Aneli Čekić, predsjedniku Skupštine opštine, gospodinu Bujaru Hasanđekaju, i svim građankama i građanima srdačno čestitam 5. jul, Dan opštine Gusinje, nesumnjivo uvjeren da jedna od najmanjih, ali i prirodom najljepših opština zaslužuje da se u nju što više dolazi, da joj se vraća i da se ostaje u njoj, saopštio je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić.
Bečić: Najmanja i prirodom najljepša opština, zaslužuje da se u nju što više dolazi, vraća i ostaje

Aleksa Bečić, foto: Skupština CG

On je kazao da potencijal za razvoj gusinjskog kraja, koji se neizostavno vezuje za prirodna bogatstva – šume i vode, ali i, s tim u vezi, ponudu specifičnih vidova turizma, koji predstavljaju komparativnu prednost u ovom dijelu Evrope, mora biti predmet brižljivo osmišljenog plana i njegove dosljedne realizacije, kako bi valorizacijom pomenutih resursa konkretni benefiti stigli do svakog stanovnika Gusinja.

Bečić smatra da pregnuća i lokalnih vlasti i onih koji na državnom nivou nose svoj dio odgovornosti, saglasno odgovarajućim nadležnostima, moraju biti veća i istrajnija, kako gusinjska opština nikada više ne bi bila sinonim za iseljavanje i rasadnik građana nekih zapadnih država.

“Da se to više ne bi događalo, komunalna, putna, sportska, kulturna i uopšte društvena infrastruktura mora biti na mnogo višem nivou – dakle, potrebno je da se obezbijede makar osnovni uslovi za normalan život i rad, što će biti dobra osnova i za dinamičniji privredni rast i razvoj, privlačenjem investitora i turista.

U to ime, a uz želju da i Gusinje osjetno postane svjesno svih koristi prvo puta, a vjerujemo uskoro i učlanjenja naše države u Evropsku uniju, još jednom, čelnicima lokalne samouprave i svim Gusinjankama i Gusinjanima čestitam 5. avgust, Dan opštine”, zaključuje Bečić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Cijenje divljaju, hrana sve skuplja

Banke od kamata ostvarile prihod od 148 miliona, a od provizija skoro 38 miliona eura

Drakić: Dobri izgledi za snažan oporavak crnogorske ekonomije

EVROPA SAD POVEĆALA TRAŽNJU ZA KREDITIMA – BANKE ZA STANDARD: Među najtraženijim su stambeni, kreditiranje turizma intenzivnije u južnim opštinama

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Danilovgrad: Uhapšen mladić, prijetio i napao policajce u stanici policije

Dvije osobe poginule u saobraćajnoj nesreći na putu Risan – Grahovo

Uprkos zabrani: Jutarnji program Pinka i dalje se emituje u Crnoj Gori

Pekić: Zašto policija nije imala na raspolaganju helikopter tokom zločina na Cetinju?