Bečić sa Muzurovićem i Lijem: Crna Gora da političke i institucionalne izazove riješi dijalogom

Predsjednik i poslanik Demokrata, Aleksa Bečić i predsjednik Kluba poslanika te partije Boris Bogdanović, u nastavku radne posjete Vašingtonu sastali su se sa Admirom Muzurovićem, direktorom za Zapadni Balkan u Savjetu za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće (NSC) i direktorom Kancelarije za Evropsku uniju i regionalne poslove u Stejt dipartmentu, Robertom Lijem.
Bečić sa Muzurovićem i Lijem: Crna Gora da političke i institucionalne izazove riješi dijalogom

Foto: Demokrate

Bečić je sagovornicima kazao je da je Crna Gora jedna od rijetkih zemalja kandidata koja ima stoprocentnu usklađenost vanjske politike sa vanjskom politikom Evropske unije (EU), dok EU u Crnoj Gori uživa nepodijeljenu podršku više od 80 odsto stanovništva, što je rekord na Balkanu, prema svim relevantnim istraživanjima javnog mnjenja koji se sprovode u zemlji.

Bečić je posebno naglasio da Crna Gora nema otvorenih pitanja sa svojim susjedima koji joj mogu odmoći na njenom evropskom putu i dodao da je članstvo Crne Gore u EU i NATO ključna pretpostavka njenog ekonomskog razvoja, sigurnosti, bezbjednosti, kao i daljeg demokratskog razvoja i sveukupnog napretka.

-Kad god smo bili ujedinjeni sa našim evropskim i evroatlantskim partnerima svi izazovi su bili rješivi. Vrijednosti za koje se zalaže Demokratska Crna Gora su apsolutno kompatibilne sa vrijednostima naših EU i zapadnih partnera i sa njima nema kompromisa – istakao je Bečić.

Lider Demokrata je posebno naglasio da je izbor svo četvoro sudija Ustavnog suda jedini put ka punoj funkcionalnosti Ustavnog suda, gdje će ta partija kao i do sada dati svoj ključni doprinos, jer je deblokada Ustavnog suda prioritet svih prioriteta.

Direktor Kancelarije za Evropsku uniju i regionalne poslove u Stejt dipartmentu Robert Li istakao je da su borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i borba za vladavinu prava uvijek složeni i teški procesi, ali su ujedno i važni zbog evropske i evroatlantske budućnosti Crne Gore.

-Hvala Crnoj Gori za podršku Ukrajini. Pokazali ste u ključnim i teškim vremenima da ste pouzdan i kredibilan NATO partner –  poručio je Li.

Foto: Demokrate

Direktor za Zapadni Balkan u Savjetu za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Admir Muzurović kazao je da je ohrabren istrajnošću naše zemlje u procesu donošenja svih odluka koje proističu iz članstva Crne Gore u NATO, te naglasio da je važno da Crna Gora nastavi da ispunjava i obaveze koje proističu iz Ugovora o stabilizaciji i pridruživanju, kako bismo proces pristupanja EU što prije doveli do kraja.

-Očekujemo da Crna Gora političke i institucionalne izazove riješi dijalogom na demokratski i odgovoran način – kazao je Muzurović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Skupština razriješila Konjevića i Krivokapića,  bez većine za sudije Ustavnog suda

Smijenjen Aleksa Bečić

Bečić: Kandidat Demokrata i Evrope sad bi pobijedio na predsjedničkim izborima

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Stiže Coca-Cola telefon

Medojević o kandidaturi Spajića: Da vidimo ko će glasati za korumpiranog lopova

Joanikije: Ukrajina i Crna Gora po istom scenariju

Univerzitet u Hjustonu izložio restaurirani “crveni kiosk”