test

Bečić: Vladom po sistemu URA-SNP bismo izigrali birače, nećemo ulaziti u bilo kakve koalicione aranžmane sa DPS-om

Standard

26/08/2022

11:12

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, poručio je da Demokrate neće ulaziti u bilo kakve koalicione aranžmane sa DPS-om, niti formirati Vlade po sistemu URA-SNP jer bi na taj način, kako je kazao, izigrali sopstvene birače i cijelu Crnu Goru. On se sastao sa Andreinom Marselom, ambasadorkom Italije u Crnoj Gori i tom prilikom istakao da podrška Demokratama konstatno raste.

“Osvrnuvši se na trenutnu političku situaciju u Crnoj Gori, predsjednik Bečić je izrazio nezadovoljstvo političkim djelovanjem 43. Vlade Crne Gore i njenog premijera, naročito u dijelu gdje je Vlada izgubila podršku 90% Parlamenta i 20% članova Vlade i gdje je, ako se ugledamo na sve savremene demokratije, logičan politički slijed događaja bio ostavka premijera”, navode iz Demokrata. 

Pored toga, Bečić je ukazao i na činjenicu kojoj smo bili svjedoci a to je da je ova vlast blokirala pravosuđe neobezbijedivši izbor članova Sudskog savjeta i sudija Ustavnog suda, što je trebao biti imperativ.

“Takođe, revanšizam nije izostao kada je riječ o odnosu ove vlasti prema gotovo svim političkim subjektima, osim, po riječima Bečića, prema onima koji su je podržavali tajno ili javno. Na kraju, Bečić je veoma koncizno ukazao na buduće poteze koje će povući Demokrate. Naime, on je kazao da Demokrate neće ulaziti u bilo kakve koalicione aranžmane sa DPS-om, niti formirati Vlade po sistemu URA-SNP jer bi na taj način izigrali sopstvene birače i cijelu Crnu Goru”, dodaje se. 

Kada je riječ o izbornom procesu, Bečić je saopštio da bi bilo suprotno svim demokratskim principima da Vlada koja ima podršku samo 10 odsto Parlamenta sprovodi izborni proces, sa 100% učešća u Vladi.

“Ko bi imao povjerenja u takav izborni proces“, kazao je on.

Marsela je kazala da su Crna Gora i Italija prijateljske i partnerske zemlje, te da je Italija veoma zainteresovana za evropsku i stabilnu perspektivu zemlje.

“Italija stoji na raspolaganju Crnoj Gori da zajedno ispisujemo evropske i evroatlantske stranice”, konstatovala je ambasadorka.

Izvor (naslovna fotografija):

Izvor: Demokrate

Ostavite komentar

Komentari (0)