test

Bečićev savjetnik Masoničić u ulozi Iznoguda na protestu Demokrata?

Standard

17/02/2022

14:05

Prema saznanjima portala Standard na jučerašnjem protestu Demokrata u Podgorici, u ulozi maskote Iznoguda, bio je savjetnik predsjednika Skupštine Dušan Masoničić.

Jedna osoba juče je obučena u strip junaka zlog vezira Iznoguda (Is No Good), koji želi da postane kalif umjesto kalifa, nosila transparent ”Nude mi 21 milion, a ja samo hoću da se žrtvujem”, aludirajući na vicepremijera Dritana Abazovića.

Kako je Standardu saopšteno iz nekoliko izvora, riječ je o Dušanu Masoničiću.

Da je savjetnik predsjednika Skupštine fan ovog strip i crtanog junaka, pokazuju i njegove objave na Fejsbuku.

Dušan Masoničić imenovan je na predlog predsjednika Skupštine Alekse Bečića za njegovog savjetnika u septembru 2021. godine.

Iz Skupštine nijesu Standardu odgovorili da li je Dušan Masoničić i dalje na funkciji savjetnika predsjednika Skupštine ili je mandat savjetnika vezan za mandat predsjednika, te da li Masoničić i dalje obavlja poslove u Skupštini.

Lica koja su imenovana shodno Odluci o posebnim savjetnicima u Skupštini Crne Gore („Službeni list
CG“, broj 21/16) nastavljaju sa radom u tom svojstvu do isteka vremena na koje su imenovani, odnosno do sticanja uslova za razrješenje, piše u Odluci.

Prema iskustvima iz prethodnih saziva, prestanak mandata predsjednika Skupštine označavao je i prestanak mandata njegovim savjetnicima. Da li je razrješenje predsjednika Alekse Bečića uslov za razrješenje Masoničića nije jasno. Sve u svemu, Masoničić koji se i dalje vodi kao savjetnik što piše i u opisu njegovog Facebook profila, ukoliko je kako se navodi, bio u ulozi maskote na protestima, zasigurno je unizio funkciju i instituciju koju predstavlja.

Ostavite komentar

Komentari (1)

Nemanja

17 Feb. at 14:54

Dezinformacija…bio je na protest normalno obucen.