Izvor: gradska tv

Bešlin: Poruka Abazovića je da je crnogorski identitet fašizam

Nije premijeru Abazoviću dovoljno što je Gradsku RTV prije sedam dana uporedio sa opskurnim propagandnim glasilom Sputnjik, sad je otišao korak dalje pa je sjednicu Vlade iskoristio da kaže i da je ta televizija fašistička.
Bešlin: Poruka Abazovića je da je crnogorski identitet fašizam

“Riječ je o besprimjernom pritisku na jedinu slobodnu televiziju i, uz Antenu M, slobodni elektronski medij u Crnoj Gori”, kazao je istoričar Milivoj Bešlin.

“To je nešto što je u bilo kojem demokratskom društvu apsolutno nedopustivo i moralo bi naići na najširu osudu ne samo društva i međunarodnih organizacija. Gradska radio televizija treba da traži svakako podršku i na strani internacionalizacije problema. To više nije samo vaš lični problem sa Dritanom Abazovićem i marionetskom vladom koju on vodi, to je problem čitavog crnogorskog društva, jer bi se eventualnim gušenjem posljednje slobodne televizije, duboko destabilizovala situacija u čitavoj Crnoj Gori”, ocijenio je Bešlin za Gradsku televiziju.

Poruka Dritana Abazovića zapravo je, objašnjava Bešlin, da je crnogorski identitet fašizam.

Bivši potpredsjednik Vlade Srbije i psiholog Žarko Korać ističe da izjava premijera Abazovića nije do sada zabilježena nigdje u regionu.

“To može neki novinar, političar, poslanik ili bilo koja javna ličnost. Ali da premijer jedne države to kaže za televiziju koja je upravo u gradu u kome je on, bez ikakvog argumenta, jer riječ fašizam je najteža moguća optužba, pokazuje da je Abazović čovjek koji je izgubio bilo kakvu kontrolu nad onim što govori i radi”, smatra Korać.

A da je izgubio kontrolu uvjerena je i crnogorska javnost, koju gotovo svakodnevno uvjerava u jedno, a u stvari drugo radi, a treće misli.

I sve pod njegovim dobro poznatim sloganom – šalio sam se.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Bešlin: Otvoreni Balkan – ulazak u veliku Srbiju i Albaniju na mala vrata

Bešlin: Crna Gora glavna tema u Srbiji dvije godine

Bešlin o dočeku Krivokapića u Beogradu: Poruka poniženja Crne Gore i njenog premijera

Porfirije pomirljiv prema Hrvatskoj, ali šta je s Crnom Gorom i BiH?

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Sarajliji lopov opljačkao stan, on mu poručio: Ne mogu ti oprostiti što si ušao u obući

Porfirije sletio u policijski kamp helikopterom MUP-a Srbije, iz Vile Gorica otišao u Dajbabe

Konjević: Očekujem da će biti izglasano nepovjerenje Vladi, ako Vlada ne bude oborena povlačim se sa mjesta potpredsjednika

Stav: Lice izdaje