test

Javni linč Jokovića u organizaciji Demokrata, Milačića i Krivokapića

A. Tahirović

20/01/2022

09:47

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, kao i ostala četiri poslanika te partije, posljednjih dana trpe nezapamćene pritiske i javni linč i sve to u režiji drugih političkih partija, doskorašnjih saveznika. Crtanje mete Jokoviću započelo je onog trenutka kada je ta partija potpisala Memorandum o saradnji sa partijama manjina i koalicijom ''Crno na bijelo'', a postalo je intenzivnije sa potencijalnom mogućnošću da SNP bude dio nove manjinske vlade u Crnoj Gori.

Koalicioni partneri SNP-a iz vlasti, koji su odbili da podrže inicijativu za formiranje vlade i sinoć izveli građane na ulice, Prava Crna Gora Marka Milačića, Ujedinjena Crna Gora Gorana Danilovića i Demokratska Crna Gora Alekse Bečića, nazvali su manjinsku vladu izdajom, a Vladimira Jokovića i Dritana Abazovića izdajnicima, te poručili da će sa građanima odlučno ”braniti izbornu volju građana i pobjedu 30. avgusta”.

Iako je svima već jasno da su sve političke partije koje čine Parlament u stvari – volja građana, gore pomenute političke strukture uspjele su da organizuju protest protiv pada Vlade!?

Međutim, kako na protest svako ima pravo on nije ni sporan, pažnju su privukli detalji sa protesta.

Organizatori protesta odštampali su flajere sa likom Vladimira Jokovića na kojim velikim slovima piše – izdaja. Slično su učinili i sa Dritanom Abazovićem.

Neko bi rekao ‘‘priručnik za upravljanje masama”.

Izvor portala Standard iz SNP kazao nam je da ih ove stvari ne dotiču.

”To rade oni koji su dobili sve i koji žele da zadrže svoje fotelje, ne obaziremo se na to”, rekao nam je on.

Foto: Filip Filipović

I u Beranama su imali transparent za Vladimira Jokovića, na kome piše da je sreća što nije Beranac. Simptomatično je da se baš u Beranama, gradu u kome SNP ima najveću podršku, diže tolika hajka.

Prema informacijama portala Standard, poslanici SNP koji dolaze iz Berana trpe neviđene sinhronizovane i organizovane pritiske, a neko od njih je, kako se spekuliše, čak dobijao prijetenje.

Ni poslanik Marko Milačić ne zaostaje, pa putem društvenih mreža ”brani nasljeđe” Momira Bulatovića.

On je objavio sliku Bulatovića uz opis ”Nisi zaslužio ovakvu izdaju od vrha partije koju si osnovao”.

Budući da je Bulatović osnivač tri političke partije, među kojima su i DPS, SNP, te NSS (Narodna socijalistička stranka), nije jasno na koju je Milačić mislio.

U svakom slučaju, poruka i svrha njegove objave su jasne.

Uz Bečićeve Demokrate i poslanika Marka Milačića, neraskidivo ide i premijer Zdravko Krivokapić. On je među prvima javno targetirao SNP, govoreći o njima i njihovim članovima na konferenciji za medije.

“Intenzivno me zovu članovi SNP-a i tvrde da najmanje dva njihova poslanika neće podržati ovu prevaru. I to je potpuno prirodno. Ta partija čijeg se osnivača sjećam koji je jasno proifilisao odnos prema DPS-u danas neko njegovu muku i borbu prevodi u neke političke poene. Mislim da to članstvo SNP-a neće dozvoliti”, rekao je Krivokapić.

SNP: Glasaćemo onako kako odluče organi partije, Vlada preko obavještajnih službi vrši pritisak na naše članstvo

Lider SNP Vladimir Joković zatim je odgovorio na ove tvrdnje i kazao da premijer Krivokapić nema pravo da se miješa u unutrašnje stvari ove partije i priča za šta će SNP glasati.

Ova Vlada preko obavještajnih službi vrši pritisak na naše članstvo”, kazao je Joković.

Joković je dodao da će oni uvijek glasati za ono što znači dobro Crnoj Gori i da će odluku donijeti na organima partije.

”Premijer da je ostao i sam u Vladi rekao bi da je to božija volja i da može on to i sam da radi. Mi ovdje nijesmo da branimo SNP nego da pokažemo ko govori istinu, a Krivokapić neka kaže zašto juče nije govorio istinu i unosi zabunu kod našeg članstva. Neka kaže šta on to želi od SNP, kako želi da glasamo. Nas je pet ovdje i svi ćemo glasati onako kako se dogovorimo na organima partije”, kazao je predsjednik SNP.

Izvor (naslovna fotografija):

Filip Filipović

Ostavite komentar

Komentari (0)