Bilčik: Temelji Crne Gore su dovedeni u pitanje

Poslanik EP Vladimir Bilčik rekao je da je veoma zabrinut za situaciju u Crnoj Gori. Na današnjoj sjednici ''Skupštine građana'' rekao je da su temelji Crne Gore poljuljani.
Bilčik: Temelji Crne Gore su dovedeni u pitanje

“Veoma sam zabrinut za situaciju u Crnoj Gori i zato što vidim da su osnove vaše zemlje dovedeni u pitanje. Politički, ustavni ali i ekonomski temelj, to su stvari koje zamimaju građane i oni su ugroženi i dovedeni u pitanje”, rekao je Bilčik, dodajući da je naša zemlja bila lider i predvodnik integracija, ali da je u poslednjih nekoliko mjeseci primjetno veliki broj problema, za koje Brisel želi da vidi rješenja.
Bilčik je rekao da je u Crnoj Gori situacija teška, i da su na snazi teška vremena za našu zemlju, te da mu je drago da u parlamentu danas vidi predstavnike različitih političkih partija.

“Jednom ste vlast, jedenom ste opozcija, ali ipak, treba da pokušavate da donosite odluke kojima ćete poboljšati rad institucija, a za dobro građana”, rekao je on.
Predsjednica Skupštine Danijela Đurović kazala je, otvarajući sjednicu “Skupštine građana”, da nedostatak kulture dijaloga u Skupštini Crne Gore često šalje neadekvatnu sliku o parlamentu.

“Dijalog je lijek za sve razlike i probleme. Jasno je da nam je potreban razgovor o brojnim pitanjima i prije svega o tome kako da građanima obezbijedimo evropsku budućnost”, rekla je Đurović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Miro

Đurovićka,i ti si ta koja je gradjane udaljila od evropske budućnosti. Svjesno . Žene CG su njen ponos. Mali broj njih izabrao je drugačiji put. Put u Uru i ..

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

Bilčik: Crnoj Gori treba stabilna Vlada koju sada nema

BILČIK: Niko iz Brisela neće doći da otvori vrata vašeg parlamenta, Crna Gora je izgubila skoro dvije godine

Skupština u načelu usvojila izmjene Zakona o predsjedniku

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

OPTUŽNICA PROTIV MEDENICE: “Potvrđeno je sve, imamo tri stana i garaže”

Službeni list: Zeta od danas zvanično opština

Đenero o ustavnom puču za STANDARD: Ovo mogu uraditi samo oni koji su izašli iz šinjela ruskog diktatora Putina ili autoritarnog Vučića

Bilčik: Temelji Crne Gore su dovedeni u pitanje