test

Bogdanović: Demokrate u kombinacije URA-e i SNP sa DPS neće

Standard

19/08/2022

18:05

Sve je nepoznato, ali ono što je sigurno Demokrate u kombinacije URA-e i SNP sa DPS neće, poručio je šef Kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović.

Iako je Miloš Konatar rekao da rekonstrukciju Vlade neće prije izjašnjenja o Vladi, kao što smo više puta ponovili, razmotrićemo usaglašenu pisanu inicijativu, potpisanu od strane 32 poslanika”, jasan je Bogdanović.

Prema njegovim riječima, pored toga što je bilo i dana i vremena da isto učine to, kako kaže, “učinili nijesu, jer nijesu ni htjeli iako smo ih pozivali”.

“Što ukazuje na moguće zakulisne političke igre, političko blefiranje i pokušaj da se nastavi sa varanjem i obmanjivanjem poslanika i građana. Međutim, kao odgovoran politički subjekt daćemo šansu poslanicima dijela bivše parlamentarne većine da usaglase svoj predlog iako unaprijed znamo šta je kranji cilj”, dodao je Bogdanović.

Očigledno da je jedna, kako navodi, “fotelja bitnija od pobjedničke izborne volje, jer kako i sami istakoše, ako Dritanova fotelja ostane, navodno sve može”.

“Ako predlagači sastanka ne izađu sa istog sa 32 potpisa na razrađenoj i pisanoj inicijativi o ciljevima i strukturi Vlade smatraćemo da se fingira dijalog radi davanja pojasa za spasavanje ovoj DPS Vladi ili da Dritan Abazović ne zeli rekonstrukciju nego želi da još jednom izigra izbornu volju građana. Sve je nepoznato, ali ono što je sigurno Demokrate u kombinacije URA-e i SNP sa DPS neće”, zaključio je Bogdanović.

Izvor (naslovna fotografija):

Boris Bogdanović

Ostavite komentar

Komentari (0)