Bogdanović: Inflacija dostigla frapantan nivo, građani dovedeni u ozbiljno iskušenje kako da prežive

Evidentno je da povećanje prosječne zarade ni približno nije dovoljno da pokrije rast cijena, jer su one, po zvaničnim podacima Monstata, u februaru bile veće za 6,7 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, a u martu u odnosu na isti mjesec prethodne, u prosjeku su više za 9,7 odsto, saopštio je generalni sekretar DPS Crne Gore, Aleksandar Bogdanović.
Bogdanović: Inflacija dostigla frapantan nivo, građani dovedeni u ozbiljno iskušenje kako da prežive

Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar DPS Crne Gore

Kako je naveo, to ukazuje da pogrešnom ekonomskom politikom Vlade Crne Gore, inflacija u našoj državi dostiže frapantan nivo od čak 10% te se na taj način građani dovede u ozbiljno iskušenje kako da prežive.

“Ukazujemo da najveći uticaj na mjesečnu stopu inflacije imaju rast cijena u grupama: hljeb i žitarice; gorivo i mazivo za motorna vozila; mlijeko, sir i jaja; meso; čvrsta goriva; odjeća; ulja i masti; prevoz putnika drumom, a da se svemu navedenom ne nazire kraj daljeg rasta cijena”, naveo je Bogdanović.

Uz sve to, dodaje, suočeni smo i sa činjenicom da se neznavenom politikom odlazeće vlade i blokadom parlamenta, ne mogu donijeti mjere za zaštitu životnog standarda, po ugledu na države iz regiona i EU.

“Sve dok se partijski interes nalazi iznad potreba i života naših građana, Crnoj Gori se ne piše dobro. Svi zajedno trpimo ozbiljne posljedice za čije saniranje će biti potrebno vrijeme i to svakako mnogo više od onog za koji je aktuelna vlast satrla sve čega se dotakla”, zaključio je Bogdanović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Još jedan udar na džepove potrošača

Vlada ćuti dok divljaju cijene hrane i energenata

Cijenje divljaju, hrana sve skuplja

Bogdanović: Da su sjutra izbori DPS bi se vratio na vlast

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Adžić: Duvanska mafija više ne kontroliše institucije u CG, Milošević: U 40 dana smo zaplijenili oko 150.000 paketa cigareta

Uhapšen Podgoričanin: Sumnja se da je Danilović u ”pick-up” vozilu krijumčario 17 stranih državljana

SAVJET RTCG: Raskinut ugovor sa revizorskom kućom jer je dala negativno mišljenje

Ultra Crna Gora: Jedan dan je bio dovoljan, skupili smo pare za kombi!