Bogdanović – Medoks: DPS konstruktivan partner domaćim i međunarodnim akterima koji rade u interesu Crne Gore

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista DPS Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa britanskom ambasadorkom Karen Medoks, i tom prilikom istakao da je njegova partija konstruktivan partner domaćim i međunarodnim akterima koji rade u interesu Crne Gore.
Bogdanović – Medoks: DPS konstruktivan partner domaćim i međunarodnim akterima koji rade u interesu Crne Gore

Foto: DPS

Tokom sastanka razmijenjeni su stavovi o aktuelnim procesima u Crnoj Gori i izazovima na međunarodnoj sceni koji zabrinjavaju i Zapadni Balkan i Evropu.

Bogdanović je upoznao sa aktivnostima DPS-a i pozicijama partije u okviru unutrašnjeg konteksta, kao i regionalnih i globalnih kretanja.

U tom pravcu, istakao je da DPS ostaje snažno posvećena EU integracijama Crne Gore kao ključnom vanjsko-političkom prioritetu koji nema alternativu.

Kada su u pitanju unutrašnji procesi, Bogdanović je podsjetio da se DPS u prethodnom periodu potvrdio kao državno odgovoran politički subjekt, pokazujući da je i iz opozicionih klupa moguće braniti evropske i građanske vrijednosti koje su u interesu Crne Gore.

“Priznavanje izbornih rezultata i mirna tranzicija vlasti, kao i podrška onim društvenim akterima koji su orijentisani ka evropskom putu Crne Gore potvrda su demokratskog kapaciteta i konstruktivne namjere DPS-a da radi u interesu građana Crne Gore”, kazao je Aleksandar Bogdanović.

Generalni sekretar DPS-a je upoznao ambasadorku i sa procesom unutarpartijske reforme koja za rezultat ima nova organizaciona i kadrovska rješenja, kako bi u narednom periodu građanima pružili kvalitetnu i vjerodostojnu političku ponudu i obnovili povjerenje biračke javnosti prema politikama DPS-a.

Ambasadorka Medoks je pozdravila namjere i poziciju DPS-a da bude konstruktivan partner domaćim i međunarodnim akterima koji su okrenuti integracionim procesima u funkciji ispunjavanja strateških interesa Crne Gore i njenih građana.

Ocjenjujući da je u Crnoj Gori primjetan proces evolucije kada su u pitanju politička svijest i demokratski procesi, istakla je spremnost Ujedinjenog Kraljevstva da nastavi da pruža podršku reforskim procesima Crne Gore na putu njenog daljeg napretka u okviru evropskih i evroatlantskih struktura.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Bogdanović: Da su sjutra izbori DPS bi se vratio na vlast

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

CEDEM: Zadovoljstvo Vladom na istorijskom minimumu, DPS i dalje najjači, Demokrate i DF skoro isti

Smijenjen Aleksa Bečić

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

SVADBA U PODGORICI ILI NA PRIMORJU: Vlado Šćepanović ženi crnogorsku misicu

Kuzman: Izvršni direktor CGES-a Aleksandard Mijušković nezakonito uticao na postupak javne nabavke

Autoput Bar – Budimpešta je prioritet

Rusi zarobili Amerikance, Istoričar s Jejla: Putinov plan toliko strašan da ga je teško shvatiti”