Bogdanović tražio podatke o zapošljavanju u državnim firmama u periodu vlade Duška Markovića

Predsjednik Kluba poslanika Demokrate-Demos Mir je naša nacija, Boris Bogdanović uputio je zahtjev za dostavljanje informacije ka dva ministarstva i 13 crnogorskih preduzeća u kojem traži informacije o zapošljavanju u državnim preduzećima u periodu od 1. januara 2016. godine do 31. avgusta 2020. godine.
Bogdanović tražio podatke o zapošljavanju u državnim firmama u periodu vlade Duška Markovića

Boris Bogdanović

– Naime, podnijeli smo zahtjev da nam se dostave informacije o broju zaposlenih lica za period od 01.01.2016. godine do 31.08.2020. godine u privrednim društvima čiji je većinski vlasnik država Crna Gora, tačnije koliko je osoba zasnovalo radni odnos na neodređeno vrijeme, koliko njih je zasnovalo radni odnos na određeno vrijeme, a koliko po osnovu ugovora o djelu.

Imajuću u vidu da su, kako ministarstva tako i državna preduzeća upoznata sa ovim članom Poslovnika, koristimo priliku da vas upoznamo i sa zakonskim rokom dostavljanja ove informacije a to je propisani rok od 15 dana. Takođe, zamolili smo da nam zahtijevane podatke i informacije iskažu odvojeno po svakom privrednom društvu uz navođenje sljedećih podataka: ime i prezime svakog zaposlenog odnosno angažovanog lica kao i datum zaključenja ugovora o radu ili ugovora o djelu i njihovom trajanju – naveo je Bogdanović.

– Pored ovih osnovnih informacije za koje, vjerujemo da ćete se saglasiti, svaka građanka i građanin Crne Gore treba da zna, izražavamo uvjerenje da Vam neće biti zahtijevno da nam uz gore navedene podatke dostavite i podatke o tome koliko je u svakom od predmetnih privrednih društava čiji je većinski vlasnik država bilo zaposlenih i na drugi način aganžovanih lica na dan 01.01.2016. godine kao i na dan 31.08.2020. godine zaključno sa 01.09.2020. i na dan 31.03.2021. godine – dodaje se u saopštenju.

Kako ističe, “imajući u vidu da se ova tema zloupotrebljava u svrhu populističke politike i revanšističke namjere aktuelne nelegitimne Vlade” treba vidjeti koliko su lica zaposlili nosioci izvršne vlasti Vlade Duška Markovića, kako u redovnom četvorogodišnjem mandatu, tako i u periodu tehničkog mandata DPS Vlade.

– Ovi podaci biće neprikosnoven dokaz šta su radili oni sa kojima je URA i SNP formirala postizborni koalicioni Sporazum, kao i oni koji sada u toj nelegitimnoj Vladi vrše vlast – poručio je Bogdanović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

Ministarstvo ekonomskog razvoja pisalo Adriatic Propertisu

POSTIZBORNI NAPAD NA BOŠNJAKE U PLJEVLJIMA, Savjet ocijenio: Policija da ne balansira i izjednačava žrtvu sa nasilnicima, nijesu svi napadači obuhvaćeni postupkom

Najveći rast nezaposlenosti u središnjem regionu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Petar Odžić novi državni sekretar Ministarstva kapitalnih investicija

Pratite UŽIVO sjednicu Vlade

Igor Kalezić uhapšen zbog teške krađe u Luci Bar, policija traga za Nenadom Boškovićem

Evo zašto se neudate djevojke i neoženjeni momci u Danskoj posipaju cimetom!