Bogdanović: Da li je DPS odustao od podrške, hoće li mandatar konačno vratiti mandat i prekinuti ovu agoniju?

Podsjetimo se da je DPS 7. aprila saopštio da 'ukoliko se manjinska vlada ne formira u narednih 4-5 onda bi trebalo završiti priču o njoj i usmjeriti se ka brzim izborima'. Danas je 14. april, a saga o manjinskoj vladi je samo nastavljena. Da li je samim tim DPS definitivno odustao od podrške manjinskoj vladi i usmjerio se ka izborima, ili se ipak ponovo gazi data riječ? - upitao je Boris Bogdanović, predsjednik Kluba poslanika 'Mir je naša nacija' u Skupštini Crne Gore.
Bogdanović: Da li je DPS odustao od podrške, hoće li mandatar konačno vratiti mandat i prekinuti ovu agoniju?

Boris Bogdanović

Istekao je i ko zna koji po redu rok koji je mandatar obećao za formiranje manjinske vlade, a sada je jasno da od iste nema ništa ni do 15. aprila, što je bio posljednji krajnji rok u kom je garantovano da će vlada biti formirana, saopštio je Bogdanović. 

“Da li će mandatar konačno vratiti mandat i prekinuti ovu agoniju odnosno cirkusijadu, kako je zovu neki od njegovih novih koalicionih partnera, ili je spreman na dalje maltretiranje građana Crne Gore i sopstveno degradiranje zarad par mjeseci premijerske fotelje?

SNP je donio odluku na Glavnom odboru i ponovio više puta da mogu u parlamentarnu većinu sa DPS-om, ali da ne mogu ni po koju cijenu na izvršne i zakonodavne funkcije sa SDP i SD. Posljednjih dana čujemo da se obećavaju od strane mandatara ministarske i potpredsjedničke pozicije u Vladi gospodinu Ranku Krivokapiću, Rašku Konjeviću… Da li je će SNP konačno prestati da se ponižava, ili glad za minstarskim foteljama na par mjeseci ipak nema cijenu?”, naveo je Bogdanović. 

Programski sudari između navodnih partnera su tek posebna tema, kaže on. 

“Stavovi DPS, SDP-a, SD-a su dijametralno suprotni od stavova SNP-a kada govorimo o Otvorenom Balkanu, sadržaju Temeljnog ugovora, odnosu prema vjerskim zajednicama, popisu, Srebrenici, ukrajinskoj krizi, odnosu prema 21. maju, odnosu prema Aleksandru Vučiću i mnogim drugim pitanjima.

Javnost želi da čuje da li postoje zajednički usaglašeni stavovi novih koalicionih partnera o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, Open Balkanu, sadržaju Temeljnog ugovora, popisu, Srebrenici, ruskoj agresiji, odnosu prema 21. maju, odnosu prema evroatlanskim integracijama, odnosu prema Crnogorcima i Srbima… Ili je stav da nema stava, ili da su stav samo fotelje? Da li će se ova pitanja naći na papiru? Da li će se potpisati koalicioni Sporazum? Koji je Sporazum u igri? Sporazum DPS i opozicije ili Sporazum Ure i SNP? Ko je ovdje popustio? Ko je odustao od strateških političkih principa?

I na kraju, odgovornost ne tražite u opoziciji; njoj je posao da ruši vlast, da izaziva krize novoj vlasti, već kompletnu odgovornost preuzimaju oni koji su prevarili građane Crne Gore”, naveo je Bogdanović. 

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Politički rebus za Berane, DPS može formirati koalicionu vlast u Ulcinju

Bogdanović: Da su sjutra izbori DPS bi se vratio na vlast

Za manjine nije sporno brisanje osude genocida u Srebrenici?!

Pala Vlada Zdravka Krivokapića

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Kako su ANB i policija skovali paklenu zavjeru protiv građana na Belvederu

Krivična protiv Jovanovića, pronađene dvije puške u ilegalnom posjedu

Zirojević: Sporazum SDP-a i URE za SD nije prihvatljiv, pregovori kao na pijaci

VEŠOVIĆ: Vuković nosilac, na listi samo kompetentni i nekompromitovani